XS
SM
MD
LG
11.10.2009 wienerliga.org

WOL: Smederevo – Ribnica 3:1

Smederevo je na najlepši mogući način „otvorilo“ novu halu u svom gradu. Ekipa koju od ove sezone sa klupe predvodi trener Dragan Tadić je osvojila sva tri boda protiv Ribnice, iako se posle prvog seta činilo da će domaćin bez većeg otpora biti poražen.

Kraljevčani su meč počeli sa Radevićem na mestu korektora, ali je trener Boško Mačužić bio primoran dosta toga da menja tokom meča. Ipak, ni to nije pomoglo favorizovanim Kraljevčanima, koji su se iz Smedereva drugu godinu uzastopno vratili praznih šaka.

Na startu meča Ribnica je bila više nego dominantna. Vrlo lako su Kraljevčani osvajali poene u nizu, dok su Smederevci bili previše nervozni. Ipak, u drugom setu su domaći došli do igre i izjednačenja. Imao je domaćin u ovom periodu mnogo bolju realizaciju napada, odličan blok, što im se isplatilo.
U naredna dva seta viđena je prava drama u velelepnoj smederevskoj hali. U trećem periodu Ribnica je na drugom obaveznom predahu imala velikih 16:11, ali je to prokockala, a u četvrtom je u završnici bilo 21:18 za goste.

Ipak, predvođeni novajlijama, Baćom, Vujovićem, Nikolićem i Milošem Stevanovićem, kao i starosedeocima Pešutom, Pejovićem i liberom Markom Stevanovićem, Smederevci su uspeli da preokrenu i da osvoje ceo plen. Zanimljivo, Ribnica je na kraju imala bolji poen količnik (95:94), ali je ostala bez boda.

Hala - Smederevo. Gledalaca: 300. Sudije: Vladimir Simonović (Kragujevac) i Dragutin Ćuk (Beograd). Trajanje meča: 104 minuta.

SMEDEREVO:
Petrović, Vujović, Pešut, Pejović, S. Stevanović, Đorđević, Mi. Stevanović, Ma. Stevanović (libero), Baćo, Antić, Nikolić, Kuburović. Trener: Dragan Tadić.
RIBNICA: Kovačević, Borovnjak, Božić, Mijalković, Brđović, Ivanković, Jović (libero), Bićanin, Aleksić, Radević, Kolarević. Trener: Boško Mačužić.


1 .kolo Superliga
Partizan 3 : 1 Spartak
Vojvodina 3 : 0 Mladi radnik
Crvena Zvezda 3 : 2 Radnički
Smederevo 3 : 1 Ribnica
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vojvodina 1 1 0 0 3
2 Partizan 1 1 0 0 3
3 Smederevo 1 1 0 0 3
4 Crvena Zvezda 1 1 0 0 2
5 Radnički 1 0 0 1 1
6 Ribnica 1 0 0 1 0
7 Spartak 1 0 0 1 0
8 Mladi radnik 1 0 0 1 0