XS
SM
MD
LG
16.10.2009 A.Daišević

Ribnica sa puno opreza putuјe u Ljig

Ribnica i Spartak iz Ljiga su godinama bili rivali, ali nikada u elitnom rangu takmičenja. Ove sezone Ljižani debituјu u Viner Štediše Superligi, a premiјerni meč pred svoјom publikom igraјu protiv "musketara sa Ibra". Ribnica u Ljig putuјe u nezgodnom trenutku, posle neočekivanog poraza u Smederevu, koјi јe sigurno malo pokvario atmosferu.
- U Smederevu smo zasluženo izgubili. Jako smo dobro otvorili meč, a onda prestali da igramo, potcenili smo rivala i to nam se debelo osvetilo. Ove godine liga je prilično ujednačena, nema klasičnih autsajdera,a proklamovani favoriti sve moraju da dokažu na terenu. Mi u Smederevu to nismo znali da uradimo - kaže srednji bloker Ribnice Vladan Aleksić.

Povratnik među "musketare" ostvario je dobar statistički učinak u prvom kolu, ali za dobar rezultat potrebno je više raspoloženih igrača.
- Ma nisam zadovoljan ni svojom igrom, može i mora to mnogo bolje. Ribnicu je i ranije krasilo da iz teških situacija izađe još jača i snažnija. Čeka nas "vruće" gostovanje, prepuna dvorana u Ljigu, motivisan rival i biće izuzetno teško. Ali, sada je pravi trenutak da ekipa pokaže karakter, da potvrdimo da spadamo u red timova iz gornjeg doma. Spartak ima dobar tim, potpuno promenjen u odnosu na igre u Prvoj ligi, tu je par igrača sa iskustvom iz elite, iz naših vodećih klubova. Sve to, kao i naše izdanje iz prvog kola, tera na oprez.

Ipak, u taboru Kraljevčana ključna reč je pobeda!
- Sigurno je da ćemo pokušati da popravimo loš utisak sa premijere i da se sa ovog teškog gostovanja vratimo trijumfalno. U ovom meču sve zavisi od nas, ako odigramo kako ovaj tim može i zna neće biti problema, ali ako zakažemo kao u prethodnom kolu popićemo opet gorku pilulu. Dobra je stvar što smo svi zdravi, spremni, orni smo za ovaj susret. Moramo da zaboravimo pripremni period kada smo večerašnjeg rivala lako pobedili. Prvenstvene utakmice su nešto drugo, šamar smo već dobili u Smederevu, sada sa mnogo više respekta, opreza i uz maksimalno zalaganje i borbenost možemo do prve pobede i bodova - zaključuje jedan od iskusnijih u timu Ribnice, srednji bloker Vladan Aleksić.


2 .kolo Superliga
Spartak 2 : 3 Ribnica
Radnički 3 : 0 Smederevo
Mladi radnik 1 : 3 Crvena Zvezda
Partizan 3 : 2 Vojvodina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 2 2 0 0 5
2 Crvena Zvezda 2 2 0 0 5
3 Vojvodina 2 1 0 1 4
4 Radnički 2 1 0 1 4
5 Smederevo 2 1 0 1 3
6 Ribnica 2 1 0 1 2
7 Spartak 2 0 0 2 1
8 Mladi radnik 2 0 0 2 0