XS
SM
MD
LG

Sombor : Rađenoviću zlato, Gazdićevoj srebro, Koloviću bronza na državnom prvenstvu osnovaca u plivanju

Republičko prvenstvo osnovaca i srednjoškolaca u plivanju, održano 25. novembra ove godine na bazenu Sportskog centra "Milan-Gale Muškatirović" u Beogradu okupiulo je 999 učenika iz cele Srbije, koji su se takmičili u nekoliko disciplina. Među brojnim učesnicima, troje somborskih osnovaca je postiglo zapažene rezultate i osvojilo medalje na ovome skupu plivača, a jednom od njih je pošlo za rukom da pobedi sa novim državnim rekordom u svojoj disciplini.  Naime, učenik OŠ "Dositej Obradović" iz Sombora, Aleksa Rađenović, u konkurenciji dečaka 5 i 6 razreda , osvojio je prvo mesto u disciplini 50 metara leđno sa rezultatom vrednim novog rekorda republike Srbije. 

Nastup učenice OŠ "Avram Mrazović", Danice Gazdić, ostaće upamćen i po jednom fer-plej potezu mlade somborske plivačice, koja je bila proglašena za pobednicu u konkurenciji učenica 7 i 8 razreda,ali je na njeno insistiranje, zlatna medalje okačena  drugoj plivačici oko vrata, jer je Gazdićeva priznala sudijama da je protivnica na cilj stigla pre nje, što sudije nisu videle.

Treću medalju u Sombor je doneo učenik OŠ "Dositej Obradović", Marko Kolović, koji je u disciplini 50 metara prsno, osvojio treće mesto u konkurenciji dečaka 5 i 6 razreda.  

U disciplini 50 metara leđno, Aleksa Rađenović se okitio zlatom i postavio nov državni rekord u svom uzrastu

Srebro za Danicu Gazdić i pohvale za fer-plej potez na prvenstvu

Bronza za Marka Kolovića u disciplini 50 metara prsno