XS
SM
MD
LG
14.11.2009 Ž.Radivojević

Opštinska liga Pećinci: Šumar za Ginisa

Šumar iz Ogara, prvak nedavno završenog jesenjeg dela Opštinske lige Pećinci, napravio je podvig "za Ginisa": u 11 utakmica ostvario je 11 pobeda! Trener šampiona Milan Mijailović ne krije zadovoljstvo posle  prvog dela sezone.
- Ono što smo zacrtali u potpunosti je ostvareno. Direktor kluba Cvetin Cvetinović na startu prvenstva je isticao da je prvi cilj osvojiti prvo mesto bez izgubljenog boda. Mora se, ipak, konstatovati da Šumar u prvih 11 kola nije briljirao što se tiče prikazanih igara, ali je bio daleko  pripremljeniji od rivala, čija je fizička sprema bila "ispod standarda".Više utakmica smo rešili u svoju korist u poslednjih tridesetak minuta.

O rivalima za vrh tabele trener Mijailović ističe:
- Mladost iz Prhova je odlično startоvala. U početku su imali kvalitetan rad, ali ga nisu ispoštovali  do kraja. Možda su se "malo preračunali", jer, u prvim kolima su imali relativno slabije protivnike. Posle poraza od nas u Prhovu počeli su da "gube korak". Napredak iz Popinaca ima vrlo solidnu ekipu, ali očigledno na treninzima nisu radili dovoljno. Sloboda iz Donjeg Tovarnika je, takodje, vrlo kvalitetna ekipa, koja je najviše, posle nas, radila. Po meni, pored Napretka, najveći su kandidati za drugo mesto.

Do prvog prolećnog kola fudbaleri Šumara neće, praktično, imati pauzu u radu.
- Naravno, neće to biti onaj rad kao u takmičarskoj sezoni. U novootvorenoj balon hali u Pećincima, imaćemo dva termina  za rad nedeljno. Svi igrači sa spiska dolaziće na rekreativne, opuštajuće treninge do pred kraj godine.  Potom će uslediti pauza do 23. ili 24. januara, kada poćinje druga faza priprema. Nedelju dana radićemo u  Ogaru. Na desetodnevne bazične pripreme u Republiku Srpsku odlazimo početkom februara, gde ćemo raditi dva puta dnevno. Planiramo da u drugi deo sezone udjemo pojačani s četiri nova igrača. U svakom slučaju, Šumar će na proleće igrati još značajniju ulogu i biće spreman za utakmice baraža, koje će uslediti na kraju prvenstva.