XS
SM
MD
LG
06.12.2009 Ž.Radivojević

Kosanović održao predavanje u Pećincima

Poznati stručnjak Milorad Kosanović u oprostorijama Fudbalskog kluba Donji Srem (Sportski centar "Suvača" u Pećincima) održao je predavanje polaznicima trenerske škole (C licenca) na temu "Tendencije u savremenom fudbalu". O ulozi trenera u savremenom fudbalu Kosanović je, izmedju ostalog, istakao:
- Poslednih petanestak godina trener se tretirao kao nešto "nužno potrebno", poput dresa, lopte ili korner zastavice. Medjutim, stvari su potpuno drugačije: trener je osnova svakog kluba i  dok  im ne  ne pridamo  status kakav zaslužuju na na svim nivoima unutar fudbalske Srbije, neće biti dobro.

Neizbežna tema je bila učešće Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu.
- U fudbalu je teško prognozirati. Za nas je u ovom trenutku najbitnije da smo se, pre svega, kvalifikovali i da smo nastavili kontinuitet učešča na najvećim takmičenjima  . Imamo grupu koja je „po meri“ i koja ima učesnike koji nisu bolji od nas. Problem bi mogao da bude izjednačenost grupe. Sva četiri tima su vrlo blizu po kvalitetu i imaju podjednake šanse da budu prvi u grupi, ali i  da se ne kvalifikuju za dalje takmičenje. Moramo biti svesni toga i ući u takmičenje s ciljem da što pre ostvarimo prvu pobedu. Realno, imamo šansi, ali ne zavisi sve od nas.