XS
SM
MD
LG
13.12.2009 A.Daišević

Dejan Brdjović: Ima razloga da budemo zadovoljni

Ribnica je vrlo uspešno započela osmo učešće na međunarodnoj sceni. „Musketari“ su u 2.kolu Čelndž Kupa ostvarili dve pobede protiv španskih Tenerifa i izborili pravo učešća u 1/16 finala ovog takmičenja. Uspeh dobija na težini ako se zna da su Kraljevčani morali da igraju van svog grada kao domaćini, kao i da su u domaćem šampionatu startovali više nego skromno.
- Ostvarenim rezultatom u Čelndž Kupu sigurno da svi možemo da budemo zadovoljni. Igrali smo protiv ekipe sa zavidnim budžetom, u timu je bio veliki broj stranaca, imaju i zavidnu reputaciju, ali sve to im nije pomoglo. Momci su i na Kanarima i u Vrnjačkoj Banji odigrali dosta dobro, hrabro, dostojno reprezentovali grad, našu zemlju i našu odbojku. Sigurno da mora da se ceni što je Ribnica ostvarila dve pobede protiv Tenerifa – prvi je komentar Dejana Brđovića menadžera kraljevačke Ribnice.

U poslednja dva nastupa na međunarodnoj sceni, iako je imala bolji tim, Ribnica je ostajala na prvoj prepreci (Hemes Humena i Unterhahing).
- I to je zanimljiv podatak. Sigurno je da tim bolje delovao protiv Tenerifa nego u domaćem šampionatu, ali biće vremena za analize zašto je to tako. Momci su imali veliki motiv da se dokažu i pokažu, otuda su igra i rezultat bili pravi.

Žreb za narednu rundu je ponovo bio nemilosrdan, Ribnica je za protivnika dobila prvaka Rumunije Konstancu?
- U ovo takmičenje smo ušli normalno, bez velikih izjava i nerealnih ambicija. I ovo što smo do sada uradili je veliko, a sva pobeda u narednoj rundi je uspeh za sebe. Rumuni su favoriti, odličan tim, gro tima čine stranci sa Američkog kontinenta i tako gledano naše šanse su minimalne. Ipak, ovo je sport, nećemo se unapred predati pogotovo što revanš igramo u Vrnjačkoj Banji. Borićemo se, ako protivnik bude toliko bolji čestitaćemo mu. Žreb je bio takav, moglo je i gore, mi smo se nadali da gostujemo negde u okruženju i to smo i dobili.

Ribnica kao domaćin međunarodne utakmice igra u Vrnjačkoj Banji, ali vi na to ne gledate kao hendikep.
- Ne bih komentarisao situaciju oko sportske infrastrukture u Kraljevu, nije to moj posao i ima ko o tome treba da misli. Mi smo u ljudima iz Vrnjačke Banje, iz SC i dvorane „Vlade Divac“ dobili velike prijatelje i odlične saradnike. Odmah da kažem da je naša organizacija utakmice sa Tenerifama bila mnogo bolja nego na Kanarima, tu možemo da budemo ponosni, kao i na uslove, jer dvorana u Vrnjačkoj Banji je izvanredna. Navijači su nas ispratili, očekujem još veću posetu u januaru protiv Konstance i zaista se u Vrnjačkoj banji osećamo kao u Kraljevu.

Šta je ono čime niste zadovoljni?
- Osim grada Kraljeva i SO Vrnjačka Banja, već pomeutog Sportskog centra, mali je broj ljudi pomogao naše učešće u evrokupu. Sponzora je malo, da kažem nedovoljno, pogotovo što smo mi jedini predstavnik na međunarodnoj sceni za ovaj kraj. Lično mislim da Ribnica zaslužuje veću podršku, da potencijalni pokrovitelji kroz ove utakmice mogu da vide i svoju šansu za dobrom reklamom. Sledi meč sa šampionom Rumunije pa ćemo videti da li će se nešto promeniti – zaključuje Dejan Brđović.

Dobitak Ribnice u dvomeču sa šapnskim predstavnikom leži u činjenici da su šansu dobili i iskoristili mladi igrači, pre svih tehničar Aleksa Brđović, mnogo bolje nego u prvenstvu igrao je Uroš Kovačević,a svojih pet minuta dočekao je i Petar Kolarević, do sada konstantno prikovan za klupu „musketara“. Vredi pomenuti ovoga puta i Miloša Zekavicu, jesenas angažovanog kao pomoćnog trenera, koji je ovom prilikom odradio veliki posao i bio pravi tim menadžer ekipe. I na ovom primeru se pokazalo da Ribnica ne greši kada vraća i pruža šasnu svojoj deci u bilo kom segmentu rada kluba. Tenerife su jedno veliko i lepo iskustvo, Ribnica može sve to još bolje protiv Konstance, ali i na domaćoj sceni.


14 .kolo Superliga
Spartak 2 : 3 Smederevo
Crvena Zvezda 3 : 0 Ribnica
Vojvodina 0 : 3 Radnički
Partizan 3 : 2 Mladi radnik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena Zvezda 14 12 0 2 37
2 Radnički 14 12 0 2 34
3 Partizan 14 9 0 5 24
4 Vojvodina 14 7 0 7 21
5 Mladi radnik 14 5 0 9 17
6 Ribnica 14 6 0 8 17
7 Spartak 14 3 0 11 11
8 Smederevo 14 2 0 12 7