XS
SM
MD
LG

Sombor : Karatisti "Ravangrada" uspešni na dva takmičenja ovoga vikenda

Karatisti iz karate kluba „Ravangrad“ iz Sombora su proteklog vikenda bili veoma aktivni i sa dva takmičenja doneli pregršt medalja u  vitrine svoga kluba. U subotu, 7. marta, u organizaciji Hrvatskog karate saveza i karate kluba „Virovitica“, organizovan je veliki međunarodni turnir,koji je ujedno bio i izborni turnir za takmičare iz Hrvatske. Na ovom turniru prisustvovalo je i nekoliko zvaničnih karate stručnjaka iz ovoga sporta.

 

Slavko Vuković sa dobijenim priznanjem u društvu Stjepan Celan, Ivica Kirin gradonačelnik i Primož Debenak

Predsednik karate Saveza Hrvatske, Stjepan Čelan i sekretar saveza, i ujedno gradonačelnik Virovitice,Ivica Kirin, i Primož Debenak, sekretar evropske karate federacije, uveličali su ovaj međunarodni turnir na kome je učestvovalo oko 600 karatista iz 45 klubova iz više evropskih zemalja. Među takmičarima iz Nemačke, Mađarske, Rumunuje, Slovenije, BiH-a, Crne Gore, Makedonije, Austrije i Hrvatske, bilo je i nekoliko takmičara iz Srbije, tačnije iz somborskog KK „Ravangrad“. U veoma jakoj konkurenciji, među kvalitetnim borcima , troje somboraca se okitilo bronzanim medaljama. Marko Firanj, pionir u katama, Dejan Maljković, senior u borbama, i veteran Siniša Zavođa, uzeli su treća mesta. Posebno priznanje od gradonačelnika Virovitice dobio je trener Slavko Vuković za dugogodišnju saradnju i podizanje nivoa regionalne saradnje među klubovima u ovom delu Evrope.

 

Članovi kluba KK Ravangrad na Virovitica Open-u 2015.

Istog dana, veći broj članova ove ekipe učestvovao je na karate prvenstvu Bačke u Bačkoj Palanci, gde se okupilo mnogo klubova iz ovog dela Bačke, jer je taj turnir ujedno bio kvakifikacioni za prvenstvo Vojvodine, koje treba da se održi 5 aprila u Inđiji.

 

KK Ravangrad na takmičenju U Bačkoj Palanci

 

U katama i sportskim borbama, sedmoro somboraca je osvojilo medalje u svojim kategorijama i steklo pravo nastupa na pokrajinskom takmičenju.

Troje njih se iz Bačke Palanke u Sombor vratilo sa po dve medalje oko vrata: pioniri ;Vukašin Vuković (2003), I mesto u katama pojedinačno i II mesto u borbama ekipno, Ištvan Juhas Rafae( 2002)l, I mesto pojedunačno u katama i II mesto ekipno, Preklapaj Filip (2003)  I mesto pojedinačno kate i II mesto ekipno. Lazar Đurđević(2008) III mesto u katama.

 

Nagrađena ekipa KK Ravangrad 

Članice nežnijeg pola su takođe bile uspešne i osvojile dva prva i jedno drugo mesto. Kristina Kovač (2004)  I mesto u katama, isto kao i Dajana Takač (2001), a Tamara Radičev (2002)  II mesto u katama.