XS
SM
MD
LG

Dame u kopačkama kreću na Banjici

Na otvaranju ženskog fudbalskog kluba Rad radilo se više od godinu dana unazad.  Početkom aprila na Banjici i devojke zvanično kreću sa treninzima. Da je bilo prostora ovaj projekat bi se sigurno mnogo ranije realizovao. Pošto je u pitanju FK Rad, klub koji ima ozbiljne mlađe selekcije, kao i  prvi tim koji se takmiči u najvišem rangu bilo je potrebno dosta razumevanja sa obe strane. Prošlogodišnja borba o opstanku u Super ligi, pored svih problema koji su se nametnuli odrazila se na buduću žensku ekipu. Bio je to period kada su se nastupi beležili pod imenom FK Rad-ženska ekipa na humanitarno-memorijalnim, većinom samo muškim turnirima malog fudbala.  Gde god su se pojavile  nebo plave fudbalerke dočekane su sa oduševljenjem.

Osnivači su Željko Mijović, direktor omladinske škole i Jelena Polić aktivna fudbalerka, sudija i sportski radnik na čiji 23. rođendan je i osnovan klub (29.11.2014.)

Zbog prezauzetosti čelnih ljudi iz Crnotavske ulice, upravo će gospodin Željko i Jelena biti zaduženi za sve aktivnosti u vezi ženskog kluba.

Na prvom sastanku održanom 8.marta u prostorijama omladinske škole tim je bio nepotpun. Pojavilo se “samo” 20 fudbalerki.

,, Interesovanje je veliko, svakodnevno nam se preko zvanične fejsbuk stranice obrati nekoliko devojaka koje su zainteresovane da se priključe ekipi. Ono što je jako bitno je to da će prednost imati devojke koje do sada nikada nisu trenirale fudbal i nemaju nikakvo iskustvo u ovom sportu. Mi kao klub smo tu da svoje znanje prenesemo na njih i izvučemo maksimum iz svake igračice. Vreme je da ženski fudbal napreduje stepenik više i ja sam sigurna da će se pravilnim radom ovaj sport koji je u velikom deficitu, u odnosu na ostale ženske sportove u zemlji afirmisati na najbolji način” rekla je Jelena  Polić.

Željko Mijović ističe još neke stvari koje jasno govore o budućim planovima i samoj organizaciji. ,,Očekujemo i formiranje omladniskog pogona od septembra meseca kako bi najmlađe članice bile dočekane u novim prostorijama. Preko noći se ništa ne može stvoriti, a širom Evrope je poznat princip i kvalitet rada  muške omladinske  škole. Upravo na isti način želimo da se razvijamo i sa damama i pred nama su godine intezivnog rada i truda.  Naravno ponosni smo na činjenicu što smo ušli u malobrojno društvo klubova superligaša koji su odlučili da oforme i ženski tim”.

U ime kluba zahvaljujem se svima koji su nam pruzili neophodnu podršku, čije ćemo savete uvažavati i u bliskoj budućnosti svima onima sa kojima ćemo sarađivati. Od krajnjih ciljeva nikako nećemo odustati, sve dok postoji dobra volja verujemo da je uspeh zagarantovan! Pokažimo zajedno da fudbal nije samo za muškarce!