XS
SM
MD
LG

Ragbi 13: Održan žreb za osminu finala Kupa

U osmini finala Kupa Srbije sastaće se stari poznanici sa juga Soko i Morava Gepardi, Bijeli zečevi gostuju Novom Beogradu, dok Vojvoda putuje u Niš na megdan sa Radničkim. Utakmice prve runde najmasovnijeg takmičenja, za koje se ove godine prijavilo 11 ekipa na programu su 21. i 22.marta.

U prostorijama Ragbi 13 federacije Srbije izvučeni su parovi prvog kola Kupa Srbije. Pošto se za takmičenje prijavilo 11 ekipa, odlučeno je da direktan plasman u četvrtfinale bude dodeljen polufinalistima prošlogodišnjeg Kupa, Dorćolu, Crvenoj zvezdi, Partizanu i Tašmajdan Tigrovima, i osvajaču Štita Srbije, Radničkom iz Nove Pazove. Za preostala tri mesta u četvrtfinalu boriće se šest ekipa, a žrebom je odlučeno da vranjski Soko ugosti Morava Geparde iz Leskovca, Novi Beograd čeka Bijele zečeve iz Banjaluke, dok će se u Nišu sastati prvoligaš Radnički i pančevački Vojvoda.

Mečevi prve runde na programu su 21. i 22.marta, a žreb za četvrtfinale će biti održan 23.marta. Kao i prethodnih sezona, poraženi četvrtfinalisti nastavljaju takmičenje u Štitu Srbije. Pehar osvajača Kupa Srbije brani beogradski Dorćol.