XS
SM
MD
LG
23.12.2009 A. Daišević

Ribnica na prvom od tri vezana meča protiv Partizana

Slučaj je hteo da kraljevačka Ribnica za protivnika u četvrtfinalu Kupa Srbije dobije beogradski Partizan, pa s obzirom na druge parove ovaj meč s pravom je dobio epitet derbija. Slučajnost ili ne, tek "musketari" i "crno-beli" će pored dva meča u Kupu odmah po Novoj Godini i Božiću odigrati i prvenstveni meč u "Šumicama" pa ostaje da se vidi ko će zadovoljniji izaći iz ovog tromeča dva stara znanaca i sportska prijatelja.

Kraljevčani u duel sa Partizanom večeras ulaze rešeni da pruže svoj maksimum i da preko Kup takmičenja nadoknade propušteno u prvenstvu. Svesni su u Ribnici da će biti jako teško eliminisati tim koji sa klupe vodi Kraljevčanin Milan Žarković, ali...
- U Kupu je sve moguće - počinje priču Boško Mačužić trener Ribnice i nastavlja: - U grupi smo onih ekipa koje u svojim vitrinama već imaju osvojen ovaj trofej iz vremena bivše SFRJ, tradicija nas obavezuje da velikom ozbiljnošću, odgovornošću i maksimumom borbenosti priđemo svakoj utakmici, a pogotovo četvrtfinalnoj. Partizan će nam za kratko vreme tri puta biti protivnik u susretima sa podjednakom važnošću, ali je jasno da "crno-beli" u prvenstvu imaju lepu prednost, skoro nedostižnu. zato je Kup prilika da ostvarimo zapažen rezultat i mislim da nismo bez šansi pogotovo što se revanš igra na našem parketu.
U jedinom ove sezone zvaničnom susretu, u Viner Štediše Superligi, "musketari" su bez problema pobedili Partizan. Bila je to najubedljivija pobeda Ribnice i do nje su najlakše stigli.

- Ne zavaravamo se da će i ovoga puta biti tako. Partizan ima jako ozbiljan i kvalitetan tim, to potvrđuju njegovi rezultati ove sezone. Odlično su vođeni sa klupe, imaju iskustvo Đorđevića, Mitrovića, kao i mladost Atanasijevića, Mijajlovića, Ilića. Imaju veliki izbor igrača i o njima se ne može suditi na osnovu jedne loše odigrane utakmice. Nama je u svežem sećanju četvrtfinalni Kup dvomeč sa C. zvezdom prošle sezone kada smo odigrali dva dobra meča i tu se videlo da u Kupu nema favorita i da su svi rezultati mogući. 

Ribnica je ostala bez iskusnog i najstarijeg igrača u timu Gorana Ivankovića što dodatno otežava stvar?
- Bez svakoga se mora i može. Ivanković je imao opciju kada je dolazio da u slučaju povoljnog angažmana napusti klub. Želimo mu svu sreću u Grčkoj,a mi se okrećemo onome što imamo. Veća odgovornost će sada biti na mladima Kovačeviću i Borovnjaku i ovo im je prilika da se pokažu i dokažu. Mi smo do sada imali problem na utakmicama u kojima smo važili za favorite, koje smo morali da dobijemo. Mnogo bolje tim deluje u susretima sa favorizovanim timovima i ja očekujem da ćemo večeras mnogo bolje odigrati. Ići ćemo na pobedu jer nerešenog u odbojci nema, ali svaki osvojeni set u Kup takmičenju zlata vredi pred revanš utakmicu - zaključuje Boško Mačužić trener Ribnice.


14 .kolo Superliga
Spartak 2 : 3 Smederevo
Crvena Zvezda 3 : 0 Ribnica
Vojvodina 0 : 3 Radnički
Partizan 3 : 2 Mladi radnik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena Zvezda 14 12 0 2 37
2 Radnički 14 12 0 2 34
3 Partizan 14 9 0 5 24
4 Vojvodina 14 7 0 7 21
5 Mladi radnik 14 5 0 9 17
6 Ribnica 14 6 0 8 17
7 Spartak 14 3 0 11 11
8 Smederevo 14 2 0 12 7