XS
SM
MD
LG
18.03.2015 Administrator

Borbeni "orlići" poraženi od Španije

Mladi hokejaši Srbije poraženi su od selekcije Španije rezultatom 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) u drugom kolu Svetskog prvenstva za igrače do 18 godina koje se održava u Novom Sadu. Uprkos velikoj želji i nastojanju da se uzdignu posle nesrećnog poraza od favorizovane Rumunije na startu takmičenja, omladinci Srbije nisu imali dan ni u drugoj rundi, pošto u tvrdom i neizvesnom meču nisu uspeli da savladaju odličnog golmana Španije Alehandra Renesesa (29 odbrana). Još bolje veče imao je naš čuvar mreže Jug Mitić, koji je posle sjajne partije u prvom kolu, protiv "crvene furije" zabeležio čak 43 odbrane.

Ipak, utakmicu je odlučila iskorišćena kazna Španaca sredinom meča, kada je Andres Palasios pogodio za vođstvo u 32. minutu. Naš nacionalni tim pokušao je do kraja svim silama da stigne do izjednačenja, ali nije bilo koncentracije u završnici, pa su petnaestak sekundi pre poslednje sirene Španci odbranili situaciju "6 na 4", a potom preko Manuela Manera pogodili praznu mrežu reprezentacije Srbije za drugi trijumf na šampionatu.

Umornim mladićima Srbije sigurno će dobro doći dan pautze koji je na programu u sredu, dok se takmičenje nastavlja u četvrtak, 19. marta kada naša selekcija od 20 časova igra meč trećeg kola protiv Belgije, koja je danas ubedljivo poražena od selekcije Rumunije rezultatom 10:1. U prvom meču dana Kina je lakše nego što se očekivalo savladala selekciju Australije rezultatom 8:1.