XS
SM
MD
LG

Sledi rasplet u ABA ligi

Nakon 25 odigranih kola, ovog vikenda je na programu poslednje kolo regularnog dela ABA lige. Sem toga da je Crvena zvezda Telekom na prvom mestu i da će tu ostati, malo toga je poznato. Poznato je i to da će uz lidera u plej of ići i Budućnost, Partizan i Cedevita, ali i dalje je nejasno ko će sa koje pozicije. Direktan duel crnogorskog predstavnika i Partizana u „Morači“ odlučiće o tome ko će biti drugi i ko će imati prednost domaćeg terena u odlučujućim utakmicama. Poraženi iz ovog duela će biti treći ili četvrti, što zavisi od Cedevite. Ukoliko Cedevita pobedi u Mađarskoj ekipu Solnoka, biće treća, a poraženi iz duela Budućnost VOLI – Partizan NIS će ići na Crvenu zvezdu Telekom.

 

Ništa manja borba nas ne očekuje i u borbi za 6. mesto koje je poslednje koje vodi u Evropu, a za to mesto se bore valjevski Metalac, Krka i Solnok. Metalac je trenutno šesti sa pobedom više od ostalih konkurenata i večeras gostuje Zadru. Pobeda sigurno vodi Metalac u Evropu dok u slučaju poraza moraće da se nadaju porazu Krke od Olimpije, i taj meč se igra u Ljubljani u 17 časova, 2 časa pre meča koji igra Metalac i porazu Solnoka od Cedevite, taj meč se igra u nedelju.

Ubedljivo poslednjeplasirana ekipa je ekipa Levskog iz Sofije sa svega dve pobede.

Ono što je još poznato je i da Srbija ima najveći nacionalni koeficijent što podrazumeva da će i naredne sezone imati najveći broj predstavnika.

Ono što ostaje još da se vidi je kako će funkcionisati ABA liga naredne sezone nakon što je FIBA odlučila da je sledeće sezone neće priznavati.