XS
SM
MD
LG
27.12.2009 A. Daišević

Izabran predsednik Skupštine i Upravni odbor KK Sloga

U dobro popunjenoj sali amfiteatra OŠ „Četvrti kraljevački bataljon“ održana je dugo čekana izborna Skupština KK Sloga. Posle 6. decembra i povlačenja sa svih funkcija Dragana Kostića tadašnjeg trenera i finansijera kao i ostavke kompletnog Upravnog odbora kluba u Slogi je postavljeno Radno telo kao rukovodeći organ. Prvi čovek ovog tela bio je Radoslav Komadinić koji je uz pomoć gradonačelnika i lokalne samouprave Slogu održao u životu i uspeo da pripremi Skupštinu. Po novoj matičnoj evidenciji koja je učinjena, jer je prethodna više nego zastarela, najviši organ kluba broji 74 delegata,a većina je bila prisutna na izbornoj Skupštini. Sednica je počela minutom ćutanja kojom je odata pošta svim preminulim članovima Sloge,a potom je uvodnu reč imao predsednik Radnog tela.
- Iako je ovo godina velikog jubileja 60. rođendana naše Sloge, ovo je jako teška godina za klub. Odlaskom trenera, prethodnog UO, pretilo je da stanu sve aktivnosti Sloge, da dođemo pod udar propisa KSS. Zahvaljujući gradonačelniku Ljubiši Simoviću i prijateljima kluba formirano je Radno telo koj je prethodnih dvadesetak dana vodilo klub i pripremilo Skupštinu. Verujem da će posle ove sednice doći bolji dani za klub iako je situacija u kojoj se Sloga nalazi blago rečena teška. Posebno bih se zahvalio brojnim firmama koji su u poslednjih petnaest i više godina značajno pomogli Slogu, da se preciznije izrazim ostavili je u životu i to u visokom društvu – naglasio je u uvodnoj reči Radoslav Komadinić predsednik radnog tela KK Sloga.

Na predlog Radnog tela za predsednika Skupštine KK Sloga jednoglasno je izabran Vladimir Jovanović, ugledni doktor i bivši košarkaš Sloge, pripadnik mlađe garde koja treba da preuzme odgovornost rukovođenja nekada najboljim sportskim kolektivom u ovom regionu.
- Ovo za mene predstavlja veliku čast i pokušaj da vratim deo duga voljenom klubu. Tu sam prošao sve mlađe selekcije i to mi je pomoglo da postanem bolji čovek. Kada se setim ko je sve nosio Slogin dres, kakvih tu legendi ima, prosto se naježim i to je veliki razlog da se uhvatimo u koštac sa problemima i pomognemo naš klub – rekao je novi predsednik Skupštine KK Sloga obraćajući se prisutnima.

Najzanimljivija tačka dnevnog reda bila je finansijski izveštaj iz koga se jasno vidi gde je Sloga i šta je potrebno da bi krenula napred. Ukupan dug kluba je 17 miliona 132 hiljade 369 dinara ili u prevodu 181 hiljada evra. Najveći deo duga ide na dva blokirana žiro računa i kamate, negde oko 12,2 miliona dinara, sudske presude 1,7 miliona dinara, dug dobavljačima blizu milion dinara i preko 1,5 miliona dinara duga zaposlenima u klubu i trenerima. Takođe u ovom izveštaju koji je jednoglasno usvojen iznet je podatak da Sloga ima 178 ljudi pod ugovorom ili su zaposleni u klubu.
Najveća rasprava vodila se po tački dvenog reda oko raskida ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa firmom OKANIK potpisanog avgusta 2008. Vlasnik firme Dragan Kostić, donedavni trener Sloge, se nije pojavio na Skupštini iako je bio pozvan, a članovi Radnog tela su predložili raskid ugovora jer je štetan po klub. Razvila se diskusija u kojoj se tražilo da se preispita ta odluka, više se puta posatvljalo pitanje zašto Kostić nije prisutan, kao i kakva je pravna regulativa raskida pomenutog ugovora. Ostaje nejasno zašto je za vreme pomenute diskusije sednicu je napustio gradonačelnik Kraljeva, ali je i ova tačka dnevnog reda jednoglasno usvojena.

Poslednji deo sednice bio je posvećen izboru novog Upravnog odbora koji čine 15 ljudi: Radoslav Komadinić (načelnik turističke inspekcije u Kraljevu), Zoran M. Jovanović (direktor JKP „Pijaca“ Kraljevo), Dalibor Dimitrijević (direktor gradskog arhiva i predsednik Košarkaškog saveza Kraljeva), Dr. Dražen Samardžić (ZC „Studenica), Dragan Savić (bivši košarkaš Sloge i međunarodni sudija, vlasnik preduzeća SD Korporejšn), Dragan Arsenijević (direktor JKP „Toplana“), Ranko Sočanac (direktor Kompanije „NELT“), Darko Mladenović (direktor preduzeća IZOPAN Inženjering), Milan Rašković (direktor AD „Srbija“ Kraljevo), Zoran Jablanović (direktor „Autotransporta“), Predrag Simović (sekretar u JKP „Putevi“), Dejan Jablanović (preduzetnik), Dragiša Vujović (direktor izdavačke delatnosti JP „PTT saobraćaja Srbije“), Ljubinko Pešović (direktor Elektrodistribucije Kraljevo) i Uroš Matić (diplomirani pravnik i predsednik Košarkaškog saveza Raškog Okruga).

Na prvoj konstitutivnoj sednici za predsednika Sloge izabran je Radoslav Komadinić, dosadašnji predsednik radnog tela. Potpredsednici su Dalibor Dimitrijević i Dragiša Vujović, dok je na funkciji generalnog sekretara postavljen Ivan Knežević.
Skupština je okončana i ostalo je mnogo pitanja bez odgovora. Pre svega kakvi će se potezi povući da bi se prevazišla više nego teška i složena materijalna situacija, šta će biti u tekućoj sezoni i kakvi su planovi novog rukovodstva u bližoj i daljoj budućnosti.

Na sednici Skupštine KK Sloga član novog UO Dragan Savić pokrenuo je inicijativu da stariji kraljevački prvoligaš predloži Vlada Divca i Dragana Kićanovića za kuću slavnih u Springfildu.


Mega Vizura 91 : 72 Borac
Ergonom 20 : 0 Novi Sad
Radnički Basket 88 : 64 Sloga
Napredak Rubin 78 : 79 KG 06
Metalac 80 : 66 OKK Beograd
Mašinac 70 : 73 Tamiš Petrohemija
Vojvodina Srbijagas 61 : 67 Proleter Naftagas
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Borac 26 20 6 46
2 Tamiš Petrohemija 26 19 7 45
3 Metalac 26 18 8 44
4 OKK Beograd 26 17 9 43
5 Proleter Naftagas 26 15 11 41
6 Vojvodina Srbijagas 26 15 11 41
7 Novi Sad (-2) 26 15 11 39
8 Mega Vizura 26 13 13 39
9 Napredak Rubin 26 12 14 38
10 Sloga 26 12 14 38
11 Mašinac 26 10 16 36
12 Radnički Basket 26 9 17 35
13 Ergonom 26 5 21 31
14 KG 06 26 2 24 28