XS
SM
MD
LG

Todorović bira novi klub

Evropsko prvenstvo U-21, u Portugaliji i sastav naše reprezentacije: Stojković, Ivanović, Stepanov, Biševac, Lomić, Basta, Krasić, Milijaš, Janković, Purović... Jedan fali, očigledno. U pitaju je Ivan Todorović, karika koja je vezivala u to vreme odbranu i srednji red, igrač koji je plenio svojom borbenošću i srčanošću. Među prvima se u toj generaciji otisnuo preko granice i našao u redovima ruskog Kamaza.
- Imali smo sjajnu generaciju, i nesreću da u polufinalu od Ukrajine ispadnemo na penale, iako smo bili mnogo bolji u regularnom delu. Mislim da smo tada mogli i na tron, izbacili smo Hrvate u baražu sa Modrićem, Kranjčarom, Eduardom. U grupi na Evropskom prvenstvu Portugalce smo počistili sa terena sa 2:0, a oni u timu su imali Nanija, Kvarežmu, Hugo Almeidu. Eto kako smo bili moćni,  ali nismo imali sreće u polufinalu – oseća se žal u rečima neumornog veziste.

Todorović sada već bivši igrač ruskog Kamaza, iskoristio je priliku da obidje prijatelje i porodicu u Beogradu. O budućim planovima kaže:
- Vratio sam se u Srbiju posle tri i po godine u Rusiji, i odradjenog celog ugovora u Kamazu. Moji menadžeri rade na novom transferu i verujem da ću vrlo brzo saznati ime mog novog kluba – rekao je polufinalista evropskog prvenstva iz Portugalije 2006.

Poslednje dve sezone nosio je i kapitensku traku Kamaza. Na svakom koraku navijači su bili puni poštovanju prema popularnom "Todoru". Posebno je dirljiva bila poslednja utakmica u sezoni, na oproštaju od navijača kada je ceo stadion, deset minuta bez prestanka uzvikivao njegovo ime.
- Moram da kažem da sam odlično prihvaćen u Rusiji. Brzo sam se uklopio, naučio jezik, pa sam borbenošću i svojim igrama zaslužio i kapitensku traku. Stekao sam puno prijatelja tamo, a poseban odnos imao sam sa navijačima. Znali su da odlazim i priredili su mi nešto čega ću se sećati celog života – kaže Todorović.
 
Kamaz je bio na pragu ulaska u Premijer ligu, ali je taj uspeh za dlaku izostajao, tako da je očigledno za Todorovića došlo vreme za jače klubove i nove izazove, koje po svom pedigreu on itekako zaslužuje.