XS
SM
MD
LG

Nenad Borovčanin boksovaće sa jačim bokserom od Smita

Promoterskoj kući Balkan Box Promotion koja će organizovati 23. januara "Zlatibor Boxing Night" stigao je predlog iz komisije za rejting na svetskoj rang listi da Nenad Borovčanin boksuje sa jačim Nemcem od Maria Smita i predložili su Andreasa Guntera.
Predsednik komisije WBA za evropu Bartolombe Toralba lično je zvao generalnog direktora naše promoterske kuce Miroslava Borovčanina i predložio Guntera, jer ima bolju pozicuju na rang listi od Smita. Ovo će za našeg teškaša biti pravi ispit da li je zreo za boksersku elitu, što podrazumeva i borbu za neku od prestižnih titula. Trenutno je 25-i na svetskoj rang listi, a za ulazak medju 15 boksera u svetu formalin je uslov da izazove svetskog prvaka.

- Rado ću prihvatiti predlog svetske komisije za rejting da boksujem sa boljim bokserom, a to što su nas direktno kontaktirali govori da smo skrenuli pažnju svetskoj bokserskoj sceni i da žele da nam pokažu pravi put do ulaska u prvih 15 na svetu. Na Zlatiboru treniram pakleno dva puta dnevno u idealnim uslovima, tako da ću u meč ući spreman, a završnu reč kao i do sada daću u ringu. Put do vrha je težak i što ste bliži vrhu sve je teže i teže, što znači da ću imati sve opasnije rivale u ringu. Guntera sam gledao u Bernu kada je boksovao uvodnu borbu Kličku, njegov stil je klasičan nemački stil boksa, jak gard, izuzetno fizički pripremljen i koncentrisan tokom cele borbe. Motiv nam je isti, dakle pobeda, pa treba očekivati pravi rat u ringu - zaključuje Nenad Borovčanin.

"Zlatibor Boxing Night" prva je bokserska revija u istoriji Zlatibora, a interesovanje za meč je ogromno što potvrdjuje i dobra prodaja karata. Pozivnice su stigle na adrese mnogih eminentnih javnih ličnosti medju kojima su i Emir Kusturica, Dragan Džajić, Zoran Cvijanović, Mikan Velinović, Nele Karajlić, Predrag Danilović, Nenad Peruničić, Igor Butulija, Vladan Lukić i mnogi drugi, koji redovno sede u prvim redovima kada boksuje Nenad Borovčanin.