XS
SM
MD
LG

Lav Cvetković (13), dečko iz našeg sokaka

Lav Cvetković, učenik VI razreda OŠ „Slobodan Bajić Paja“ iz Pećinaca, odavno je skrenuo pažnju sportske javnosti (tačnije košarkaške) svojim raskošnim talentom.. Član je Košarkaškog kluba Srem basket iz Pećinaca.

Lav Cvetković

- Moje interesovanje za košarku počelo je u prvom razredu - kaže Lav - Tada je je Živko Misirača, naš sadašnji trener, došao u odeljenje i pitao ko želi da trenira košarku. Kada sam video koliko je visok, poželeo sam da budem kao on. Podelio nam je letke i pričao kako je košarka lep sport. Letak sam odneo kući i rekao roditeljima da želim trenirati baš ovaj sport.

Počelo je kao u bajci.

   - Kada sam počeo ozbiljnije trenirati video sam da mi dobro ide - nastavlja Lav Cvetković - Nisam mislio ni na jedan drugi sport. Jednostavno, košarka me je osvojila. Nemam samo jednog uzora: pored trenera Živka Misirače, koji je svojevremeno bio vrstan igrač, sviđaju mi se Kobi Brajant i Bogdan Bogdanović, jer igraju na poziciji beka kao i ja. Odlično barataju loptom, imaju sjajan pregled igre, još bolji šut, Voleo bih da budem kao oni.

Rezultati KK Srem basket su za svaku pohvalu.

- Do sada smo u dva navrata bili prvaci Srema - s ponosom ističe Lav - Najbolji smo bili u minibasket kategoriji i ove godine u konkurenciji mlađih pionira. Bio sam najbolji strelac u minibasket ligi, najbolji igrač Sremske lige i upravo održanog završnog turnira. Odazivam se na svaki poziv za regionalne, savezne i edukativne treninge reprezentacije Srbije za moje godište, Do sada mi je najveće priznanje, što sam proglašen za najboljeg mladog sportistu Opštine Pećinci za 2014. godinu.

Kao i svaki mladi sportista, i Lav Cvetković ima „svoje snove“. Želi da postane seniorski reprezentativac Srbije i da zaigra za Partizan, čiji je veliki navijač. Snovi se ostvaruju onima koji sanjaju!