XS
SM
MD
LG

Egzibicijom do Poljske

Muška rukometna reprezentacija Srbije prvi put je gostovala u Kraljevu, u novoj sportskoj dvorani na desnoj obali Ibra, i pred prepunim tribinama pobedila Izrael i tako izvadila vizu za EP u Poljskoj 2016. godine. Bio je to meč 6. kola grupe „4“ kvalifikacija za šampionat Starog kontinenta.

Predivan ambijent dočekao je aktere ovog meča u komese pobednik znao i pre početka. Srbija je mnogo kvalitetniji rival i to su "orlovi" demonstrirali već u prvim minutama ove utakmice. Zelenović i Đukić su prvi probili oklop gostiju, koji su na momente prikazali dopadljiv rukomet i sa par akcija i golova zaslužili aplauz objektivne kraljevačke publike. U prvih 30 minuta istakao se i vratar Srbije Miroslav Kocić sa 8 odbrana, od čega i jedini sedmerac dosuđen za Izrael u tom delu meča. na drugoj strani izabranici Dejana Perića su odlično reagovali na duboku odbranu gostiju, golovi su padali sa svih pozicija, a jedini sedmerac u prvom poluvremenu za naš tim uspešno je realizovao kapiten Momir Ilić. Prvu osetniju prednost Srbija je ostvarila u 10. minutu 7-4, ali su Izraelci zahvaljujući vrlo raspoloženom pivotiu Davdi brzo anulirali vođstvo "orlova". Ipak, to je bio uvod u novu seriju domaćih 9-6 i prvi tajm aut Ddragana Đukića, selektora Izraela. Posle kratkog predaha Ilić i društvo su podigli prednost na 11-6, a do kraja ovog dela meča videli smo nekoliko atraktivnih odbrana Kocića, golova Zelenovića, Đukića i N. Ilića, pa se na veliki odmor otišlo pri vođstvu Srbije 19-12. Nastavak meča obeležile su izumene u našem timu. Među stative stao je junak iz Bara Obrad Ivezić, dok je "na crti" zaigrao Mijajlo Marsenić. U igri našeg tima se ništa nije menjalo, čak ni posle povrede kapiten Momira Ilića, koga je Levi pogodio loptom u glavu u 39. minutu. Ubrzo su šansu da pokažu svoje umeće dobili i ostali iz "orlovskog gnezda". Nemanja Mladenović je iskoristio sedmerac koji je iznudio Stojković, a videli smo na terenu Marjanovića i Popovića. Domaći su publici priuštili na momente i egzibicionu igru, bilo je lepih golova, a vratar Obrad Ivezić je sakupio 9 odbrana, od čega jedan sedmerac. najveću prednost Srbija je stigla do najveće prednosti 32-18, a do kraja meča puleni Dragana Đukića su serijom 5-0 ublažili očekivan poraz. Na kraju meča pobedničko kolo i ovacije 3000 hiljade razdraganih Kraljevčana, prava slika za ispraćaj našeg nacionalnog tima na EP u Poljsku 2016. godine.

- Sve čestitike Srbiji na pobedi. Mnogo su jača reprezentacija, mi smo pokušali sa zonom 3-2-1, ali nismo ih iznenadili. Drago nam je da smo pokazli kvalitetnu partiju, kako zbog publike, tako i našeg selektora koji je poslednji put bio na klupi Izraela - naglasio je Omer Davda kapiten reprezentacije Izraela.

- Mojim igračima nemam šta da zamerim, naprotiv. Odigrali su dobro, puni emocija zbog našeg rastanka. Srbijaa je odlično skautirala naš tim, igru, nismo imali mnogo rešenja i kako je meč odmoicao, tako je i razlika u korist rivala bivala sve veća. Srbiji želim mnogo uspeha na EP i da nastave posao koji su započeli - bio je komentar Dragana Đukića selektora reprezentacije Izraela.

- Morali smo da izgaramo svih 60 minuta, jer ovo nije bio lak meč kao to neko misli. vrlo ozbiljno smo shvatili rivala, poštivali smo dogovor, imali ogromnu podršku sa tribina i sve to je rezultiralo pobedom i velikim slavljem koje smo zaslužili. Moram da se zahvalim gledaocima, nisam ni sanjao da ćemoi tri hiljade ljudi čestitati 40. rođendan - nike krio emocije najstariji reprezentativac Srbije Dalibor Čutura.

- Ponosan sam na igrače i moj stručni štab i ovu pobedu i naš plasman poklanjam celoj rukometnoj Srbiji. Tu mislim na lone koji su postavili temelje nekada, koji i sada igraju, ali i one koji tek dolaze. Imali smo cilj da se plasiramo na Ep i ostvarili smo ga. Samo mi znamo koliko je sve bilo teško, trnovito, ali svaki put sam video veliki karakter ovih momaka koji su pravi u svakom pogledu. Za nas je ovo bila finalana utakmica, tako smo je shvatili, poštovali smo rivala i tako smo ispoštovali sebe. Drago mi je zbog publike, oduševljen sam Kraljevo, posldnjih pet minuta cela dvorana navija "Srbija. , Srbija", a posle meča deset minuta nismo mogli da odemo sa terena. To je ono što je rukometnoj Srbiji potrebno - prividno miran, ali sa mnogo emocija govorio je Dejan Perić selektor reprezentacije Srbije.

HVALA DRAGAN!

Srpski trener Dragan Đukić tri godine je vodio selekciju Izraela, a meč u Kraljevu bio je poslednji na klupi ove reprezentacije. Njemu su se pre početka meča javno zahvalili predstavnici izraelske rukometne federacije, kompletan stručni šzab i igrači, a sve uz ovacije 3000 gledalaca.

ČUTURA SLAVLJENIK

Najstariji akter kvalifikacione utakmice u Kraljevu, naš reprezentativac Dalibor Čutura, proslavio je 40. rođendan, od gledalaca je dobio gromki aplauz prilikom ulaska u igru, a nedugo zatim postigao je i gol. Čutura kao vino. . .

SRBIJA - IZRAEL 32 - 23 (19 - 12)

Sportska dvorana u Kraljevu Gledalaca: 3 000 Sudije: Cvetko i Brstin (Slovenija) Sedmerci: Srbija 3(3), Izrael 4 (2) Isključenja: Srbija 6 minuta, Izrael 2 minuta

SRBIJA: Mladenović 1, Marjanović, Đukić 5, M. Ilić 4 (2), Stojković 4, N. Ilić 2, Ivezić (9 odbrana, sedmerac), Vučković 3, Zelenović 6, Čutura 1, Abutović, Marsenić 2, Orbović 3, Kocić (8 odbrana, sedmerac), Elezović 1, Popović Selektor: D. Perić

IZRAEL: Škalim 1, Gera, Turel 3 (1), Kofman 1, Levi 4, Meirovič (3 odbrane), Teper (3 odbrane), Šikloši (3 odbrane), Fridman 5 (1), Zitler, Davda 5, Stridom, Stelman 2, Sičenko 2, Apo, Gal Selektor: D. Đukić.