XS
SM
MD
LG

Sombor: Vrbašani pobednici prvenstva grada u basketu "Sombor 2015"

Nakon dvonedeljnog nadmetanja, najpre u grupnoj fazi, a potom i u eliminacijama, u ponedeljak je završeno Prvenstvo grada u basketu „Sombor 2015“, koje je igrano na terenu SC „Soko“, popularnom„Partizanu“. Učestvovalo je 25 ekipa u tri kategorije, pionirska, kadetska i seniorska, a pored ovoga , takmičenje se odvijalo u zakucavanju i ubacivanju trojki.

Zajednički snimak nagrađenih na "Sombor openu 2015" u basketu

U uzbudljivom finalu kod seniora, sastali su se basketaši iz Vrbasa i ekipa „Čistoća“ (Sombor). Pobeda (21:16) je pripala gostima iz Vrbasa, koji su igrali u sastavu Zoran Milović, Danilo Mijatović,Martin Matović i Vuk Peković. Kod poraženih su nastupali : Miljan Bocka, Stefan Ljubenković, Stevan Japundžić i bojan Grubišić. Treće mesto je osvojila ekipa „Agencija SB“ iz Sombora u sastavu : Dejan Ilić, Dragan Ilić, Aleksa Čabrilo i Igor Iđoški. Najbolji igrač kod seniora je igrač „Vrbasa“ Vuk Peković. U kadetskoj konkurenciji sastav „Klasične četvorke“ je osvoji prvo mesto, a nastupali su : Aleksej Carev,Nikola Nastasić, Mladen Dmitrović i Stefan Bulaja. Druga je bila ekipa „ELKOM“ sa Jovanom Štulić, Milanom Matović, Stefanom Mađarević i Markom Jekić. Uroš Eror, Marko Pejić, Grigorije Perić i Vuk Dmitrović, koji su nastupali za „Gvožđaru Eror“, osvojili su III mesto. Četvrta je bila ekipa „Šušnjar Mix“ ,a igrali su u sastavu : Petar Karas, Nikola Fuštar, Nikola Kozlina i Boško Jelača. Najbolji kadet je Nikola Nastasić iz „Klasične četvorke“.

                                            Filip Rebrača u atraktivnom skoku zakucavanja

U pionirskoj konkurenciji, ekipa „001“ iz Subotice je pobenik, a za nij su nastupali : Srđan Kopunović, Dušan Simjanovski, Pavle Zvekić i Ivan Neorčić. „Fantastična četvorka „ je osvojila drugo mesto, a za nju su igrali Mihajlo Mijić, Nikola Ilić, Vojislav Burnađ i Goran Carić. Treće mesto su osvojili pioniri iz ekipe : ZOO Komerc“ , koji su nastupali u sastavu : Nikola Nikić, Aljoša i Aleksa Kevilj i Petar Malbaša. Najbolji pionir je dušann Simjanovski iz pobedničke ekipe.

Najuspešniji trojkaš je Marko Miljević iz „Ravangradskih Ajkula“,a najbolji u zakucavanju je Filip Rebrača, koji je od drugoplasiranog Martina Matovića imao 4 poena više ( 116:112). Najmlađi učesnik je Lazar Gagić (rođen 2005), a najstariji je igrač iz ekipe „Aleksa Šantić“, Slavko Gutić. Fer-plej igrač je Bojan Grubišić iz ekipe „Čistoća“ (Sombor).

Publika je u velikom broju ispratila događaje na finalnoj večeri takmičenja na otvorenom prvenstvu grada u basketu "Sombor 2015"

Najboljim učesnicima i pobednicima, organizator je podelio vredne robne i novčane nagrade. Medaljama, peharima , plaketama i diplomama nagrađeni su članovi ekipa i pojedinci, a novčane iznose : 80.000,00 (I mesto), 20.000,00 i 10.000,00 dobile su ekipe za plasman na turniru. Sve mečeve na turniru sudili su dvojica sudija, Uzelac i Galetin, a prosek posećenosti publike je bio 200 gledalaca po jednoj večeri.

Za još fotografija klikni ovde