XS
SM
MD
LG

Aleksinac: Opštinska liga startuje 22. avgusta
Novo prvenstvo fudbalera u Opštinskoj ligi Aleksinac startovaće 22. odnosno 23. avgusta, zaključeno je na Konferenciji klubova na kojoj su, pored ostalog, i izvučeni takmičarski parovi. Ove godine nadmetaće se 18 klubova, dva više nego lane. Novajlije u ligi su novoformirani klub Planinac iz ražanjskog sela Podgorca, kao i ekipa Feniksa 2012 iz Belog Brega koja se prošle godine nije takmičila. Tu je i trnjanski Borac koji je u protekloj sezoni eliminisan iz Okružne lige Nišavskog okruga.



- S obzirom na broj prijavljenih klubova, zaključili smo da liga bude jedinstvena, a ne kao prethodnih godina kada je bila podeljena u dve grupe, i da prolaz u Okružnu ligu Nišavskog okruga treba da imaju ekipe koje budu osvojile prvo i drugo mesto, kaže Bratislav Živić, predsednik Fudbalskog saveza opštine Aleksinac.

U prvom kolu sastaju se: Planinac (Podgorac) - Polet (Radevac), Tempo (Mozgovo) – Napredak 2012 (Krušje), Borac (Trnjane) – Crvena zvezda (Gornji Ljubeš), Vukašinovac – Pobeda 1976 (Jakovlje), OFK Sloga (Dobrujevac) – Kraljevo, Ratar (Gornja Peščanica) – Sloga (Korman), OFK Rutevac 1908 (Rutevac) – Gredetin, Jedinstvo (Grejač, Veliki Drenovac) – Jastrebac (Tešica) i Feniks 2012 (Beli Breg) – OFK Draževac (Draževac).



Na Konferenciji je istaknuto da je karakteristika proteklog šampionata primetno povećanje discipline igrača i bolja organizacija utakmica od strane klubova. Od ukupno 240 utakmica, domaćini su slavili na 118 mečeva, 38 susreta je završeno bez pobednika, dok su gosti čak na 75 utakmica osvojili ceo plen. Devet mečeva je registrovano službenim rezultatom i postignuto je ukupno 999 golova, računajući i utakmice koje su registrovane službenim rezultatom. U novom šampionatu dužnost komesara za takmičenje poverena je Dejanu Bojanoviću, disciplinski sudija biće Bojan Mladenović, dok je za delegiranje delilaca pravde zadužen Denis Ferček.