XS
SM
MD
LG

Pred početak Koloseum bisnis lige u bovlingu
Najmasovnije takmičenje u bovlingu u ovim krajevima - Koloseum Biznis liga je pred IX izdanjem. Početak je planiran za 12. oktobar. Takmičenja ovakvog tipa, u kojem se takmiče zajedno „profesionalci“ i „amateri“ iz godine u godinu su sve popularnija.

Goran Balać, direktor BC Koloseum

- Kao i do sada, igraće se ponedeljkom od 18 do 22 sata, na deset staza - kaže Goran Balać, direktor BC Koloseum iz Zemuna - Ukoliko bude prijavljeno više od 30 ekipa, formiraće se dve grupe, koje će u narednih šest do osam meseci igrati po „liga sistemu“. Po završetku ligaškog dela, ekipe plasirane u gornoj polovini tabele iz svake grupe, formiraće novu grupu u kojoj će se igrati po „nokaut sistemu“ dok se ne dobije „pobednik Biznis lige“. U slučaju da broj prijavljenih ekipa ne prelazi 30, svi učesnici će biti u jednoj grupi. Na kraju ligaškog dela, deset najboljih nastavljaju takmičenje i to na sledeći načion: dve najbolje ekipe plasiraće se direktno u polufinale, a preostalih osam ekipa igraće po „kup sistemu“ sve dok se ne dobije dve ekipe, koje će u polufinalu igrati sa najboljim iz ligaškog dela. Po završetku Biznis lige, dodeljuju se pehari i medalje za ekipe koje osvoje prva tri mesta. Pobednik dobija i veliki, prelazni pehar, koji je u njegovom vlasništvu do početka sledeće Biznis lige.

Prijava zainteresovanih ekipa, uz upisninu od 23.000 dinara za celu sezonu je do 5. oktobra. Pobednik Koloseum biznis lige u sezoni 2014/2015, u kojoj je učestvovalo 40 ekipa, bio je Euro centar promet iz Šimanovaca.

BC Koloseum

Mia Pavlović (9), najmlađi učesnik prošlogodišnje lige