XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Elektronske mete stigle u Staru Pazovu

STARA PAZOVA, 28. septembar (Info centar).- Jedna od najuspešnejih srpskih streljačkih družina Jedinstvo iz Stare Pazove, obeležavajući 42. rođendan, iskoristila priliku da proslavi i dobijanje dve modrene elektronske mete od Opštine Stara Pazova bez kojih je u savremenom streljaštvu nezamisliv uspešan trenažni proces.

Održan je i turnir vazdušnim oružjem na kome je pobedio Saša Mudrinić sa 188 krugova, ispred Slaviše Jovanovića 178 i Veljka Mihajlovića sa 177 krugova. Učestvovao je 21 takmičar i takmičarka.

Ekpno, pobedio je domaćin Jedinstvo sa 501 krug (Marija Kolerević 176, Marija Malić 172, Mario Domonji 163), drugi je bio Vrbas sa 499 kruga, treća ekipa “Mladi strelci” sa 489 krUgova, peto mesto pripalao je ekipi “Stomaklije” u kojoj su bila tri istaknuta trenera i streljačka radnika (poznata i po velikim “okolopojasnim” gabaritima) Ivan Manojlović (142), Dragan Donević (153) i Petar Podtaščić (166) sa 461 krugom i šesta je bila druga ekipa Jedinstva sa 436 kruga.

Svečanosti su prisustvovali strelci - učesnici turnira, predstavnici gostujućih ekipa i zvaničnici Streljačkog saveza Srbije, Streljačkog saveza Vojvodine i Opštine Stara Pazova koja je obezbedila sredstva za nabavku elektronskih meta. Predsednik Streljačkog saveza Vojvodine Dragan Alimpijević uručio je prigodnu plaketu Veliboru Katiću načelniku odeljenja za sport Opštine Stara Pazova i zahvalio mu se na izuzetnoj podršci koju lokalna samouprava pruža Streljačkoj družini Jedinstvo, rasadniku talenata.