XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Trka „Velika nagrada Novog Sada“ na otvaranju sezone u nedelju 4. aprila u Kovilju!

Tradicionalna biciklistička trka „Velika nagrada Novog Sada“ na otvaranju sezone održaće se u nedelju 4. aprila ali ne na stazi na Mišeluku, već u Kovilju. Razlog za izmeštanje trke sa poznatog autodroma, kako kaže Borislav Subašić predsednik Biciklističkog kluba Vojvodina, organizatora ove manifestacije, su velike gužve koje se stvaraju kada se zatvori most „Sloboda“ pa je na insistiranje saobraćajne policije, pronađena nova lokacija...

- Staza u Kovilju je ravna, najveće „brdo“ je nadvožnjak na auto putu Beograd - Novi Sad, ali neće biti ni malo lako učesnicima, jer će ih vetar tući sa svih strana – upozorio je Borislav Subašić. – Ne znate odakle duva, a duva celog dana...Pokrovitelji ove trke su Favrika cementa Lafarž i voda Minakva, očekujemo goste iz Vinkovaca u Hrvatskoj i po tradiciji klubove iz Banjaluke i Tuzle.

Trka će se bodovati, kao prva, za „Biciklističku ligu Srbije“ za mlađe kadete, kadete, juniore, žene i elitu. Planirano je da se održi i trka za masterse za njihovu ligu ustanovljenu ove godine. Start je u kod škole u centru Kovilja, za elitu i juniore u 11 časova (96 km), u 11,05 za masterse (64 km), u 11,10 za mlađe kadete i žene (32 km) a posle njih će startovati i kadeti (64 km). Staza je kružna, krug 32 km Kovilj – Gardinovci –Šajkaš - Kovilj.

Prošle godine, postolje su napunili vozači niškog Železničara MBN. Pobedio je Goran Šmelcerović, ispred Dragana Spasića i Aleksandra Dukića. Dukić je bio i najbolji vozač do 23 godine, ispred Marka Stankovića iz kraljevačkog Metalca i Slobodana Pajića iz Partizana. Najuspešniji junior 2009. bio je Dejan Marić iz Partizana, a najbrža takmičarka Jovana Krtinić iz apatinskog Asa.