XS
SM
MD
LG

Rastina : Ozelenjavanje sela, fudbalska utakmica i druženje za pamćenje

Žitelji Rastine,predstavnici mesne zajednice,fudbalskog i šahovskog kluba iz tog mesta sa samog severa Bačke, tik uz srpsko-mađarsku granicu, uz pomoć mnogih sponzora i donatora,organizovali su jedan sportski susret , u okviru akcije „Sport u selima“-„Rastina u srcu“ i ozelenjavanje slobodnih površina u parku između crkve i Mesne zajednice, gde su sa svojim gostima iz Sombora presadili sedam mladica Piramidalnog Bresta, koji će ukrašavati ovaj deo njihovog sela.

Lepo i prijatno popodne počelo je okupljanjem pred Mesnom zajednicom, gde su došli učesnici današnje akcije u ovom mestu somborske opštine. U želji da svom selu daju lepši izgled, rastinci su pozvali Ivana Pavića, ovogodišnjeg dobitnika Oktobarske nagrade grada Sombora,koji je ispred gorana Sombora darivao rastincima sedam Piramidalnih brestova sa busenom starih pet godina, i sam učestvovao u njihovom presađivanju. Ovo je bila njegova prva akcija posle dodele Oktobarske nagrade, gde je samo nastavio ono što radi više od 50 godina sa goranima iz somborske opštine, i ovim se gestom zahvalio žiteljima Rastine, koji su ga predložili za ovu prestižnu nagradu grada Sombora. Pored Ivana Pavića, koji je sa Miroslavom Dubajićem iz PU Sombor, zasadio prvi brest, ostalih šest su zasadili Jovan Vukobratović i Stevan Veinović ispred Mesne zajednice, zatim Slobodan Bezbradica i Rade Vukobratović ispred fudbalskog kluba,član sindikata PU Sombor, Goran Ribar i Aleksandar Marjanović iz Područnog fudbalskog Saveza, potom Dušan Sekulić i Srđan Zavišin ispred SSG Sombora, Nemanja Žigić i Mirko Bezbradica, trener i fudbaler kluba, Velimir Šargić, instruktor fudbala i Vladimir Lalošević iz SSG Sombora.

Nakon toga upriličena je jedna fudbalska utakmica, u kojoj su se sastali domaći fudbalski klub Rastina 1918 i fudbalska sekcija učenika Srednje Tehnićke Škole iz Sombora.Domaćin je ovom prilikom svojim gostima iz Sombora poklonio majice, sa natpisom "Rastina u srcu", za jednu fudbalsku ekipu, u kojima su danas nastupali. U borbenom i nadasve zanimljivom meču, pred 50 gledalaca, pobedili su mladi učenici Srednje Tehničke Škole iz Sombora sa rezultatom 3:2 (3:2) Domaćin je vrlo brzo poveo sa 2:0, golovima Žigića i Minića, a preokret, u nstavku prvog poluvremena su učinili Repac, Milošević i Filipović. U drugom delu utakmica je i dalje bila borbena, i stvarane su prilike, ali se rezultat nije menjao.Ovaj prijateljski meč su vodila trojica sudija iz Sombora , Mahotka kao glavni, sa pomoćnicima Malbašićem i Uzelcom.

Nakon završene utakmice, svi učesnici današnjeg programa u selu, preselili su se u Dom pored mesne zajednice, gde su uz domaći pasulj sa slaninom i osveženjem, i živu muziku, nastavili druženje u jednoj prijatnoj atmosferi , koju će još dugo pamtiti.

Presađivanje brestova u parku pored MZ u Rastini

Zajednički snimak učesnika prijateljske utakmice Rastina 1918- STŠ Sombor

  Za još fotografija klikni ovde