XS
SM
MD
LG

Pećinačke odbojkašice na startu sezone

 

Šampionske ambicije Mladosti 07

 

   Kada se spomene odbojka u pećinačkoj opštini prva osocijacija je Bojan Aleksov, profesor fizičkog vaspitanja u OŠ „Slobodan Bajić Paja“. Zahvaljujući njegovoj ogromnoj posvećenosti odbojci, ovaj sport je popularan u pećinačkoj opštini, a OK „Mladost 07“ je ušao u osmu godinu postojanja.

   - Počeli smo rekreativno da se bavimo odbojkom - kaže Bojan Aleksov - Zahvaljujući organizovanom radu nastao je klub, koji je počeo da postiže odlične rezultate u takmičenju mlađih kategorija. Već sedmu godinu organizujemo svojevrsni „Festival odbojke“ u Pećincima, a učestale su i pripreme u Osečini pred početak sezone. Devojčice s kojima se počeli raditi u početku su stasale i da se takmiče i u seniorskoj konkurenciji. Počelo je prvenstvo Druge vojvođanske lige (Istočni Srem), u koje smo ušli sa šampionskim ambicijama. Na startu smo pobedili Sremac u Vojki 3:1. U svakom slučaju, nismo hteli da stvaramo „veštačku ekipu“ angažujući igračice sa strane. Jednostavno, sačekali smo da mlade takmičarke „izrastu“.

   Da sport i škola mogu zajedno, najbolji je primer Jovane Savković, kapitena ove generacije Mladosti 07. Na terenu besprekoran sportista, a u školi đak generacije.

   - Dobro smo se upoznali i radimo kao jedna porodica - ističe Jovana Savković - Rivalke dobro poznajemo. S njima smo igrale i mlađim kategorima i pobeđivale. Nadamo se da će tako biti i sada u seniorskoj konkurenciji kada smo postali dobro organizovan tim.

U konkurenciji sa odbojkašicama iz Pećinaca su Sremac iz Vojke, Ruma 2, Mladost iz Novog Sada, Mladost 2 iz Inđije i Dunav iz Starih Banovaca.

 

 

Mladost 07