XS
SM
MD
LG
13.04.2010 Ž. Radivojević

Boćanje: Na startu 13 ekipa u Kupu Vojvodine

Ovogodišnji Kup Vojvodine startuje 18. aprila i u prvoj fazi takmičenja učestvovaće 13 klubova, podeljenih u tri grupe. 

Grupa Erdevik. Učestvuje tri ekipe, koji će 18. aprila razigravati na sledeći način: od 10.časova Fruška Gora (Erdevik) – Šimanovci; od 11, Fruška Gora – Dalmatinac (Ruma) i od 12, Dalmatinac – Šimanovci.

Grupa Sombor. U prvoj fazi takmičenja (18. aprila) igraju: u Ridjici, Ridjica – Sombor; u Kljajićevu, Foks – Selenča (Sombor) i u Stanišiću, Stanišić – Ravangrad. Pobednici će razigravati za pobednika grupe  21. aprila u Somboru.

Grupa Novi Sad.  Ekipe razigravaju 18. aprila po sledećem rasporedu: u Novom Sadu, Braco – Sirig i u Kleku, Velebit – Vojvodina (Novi Sad). Pobednik prvog para je domaćin boljem iz drugog meča 21. aprila. Pobednici grupa razigravaće  25. aprila na terenima Siriga po sledećem rasporedu: od 10, pobednik grupe Sombor – pobednik grupe Novi Sad; od 11, pobednik grupe Erdevik – pobednik grupe Novi Sad i od 12, pobednik grupe Erdevik – pobednik grupe Sombor.

Na finalnom turniru Kupa BS Srbije (8. maj) razigraće tri  najbolje ekipe Kupa BS Beograda i osvajač Kupa BS Vojvodine. Kao i prethodnih godina, u mečevima se igraju sledeće discipline: trojka, par, pojedinac i krugovi do 13 poena ili sat vremena.