XS
SM
MD
LG

Novo rukovodstvo IO OFS Pećinci: Dragan Despotović predsednik
Dugogodišnji sportski (fudbalski) radnik, Dragana Despotovića, na Skupštini OFS Pećinci, jednoglasno je izabran za predsednika Izvršnog odbora, u koji su još ušli: Mladen Petrović, Milan Aleksić, Božidar Matić i Ljubiša Opačić. Sekretar IO je Siniša Đokić.

U prvom obraćanju predstavnicima medijima, Despotović je istakao da je, generalno, zadovoljan stanjem u pećinačkom fudbalu i da će savez, uz podršku lokalne samouprave, nastaviti da pomaže klubove.

- Naša opština sa 23.000 stanovnika spada i male sredine – kaže Despotović – Sve što je urađeno u prethodnom periodu predstavlja vanserijski uspeh. Donji Srem se do ove godine takmičio u Jelen Super ligi, a imamo i Kupinovo, koje se visoko kotira u Novosadsko-sremskoj ligi. U Sremskoj ligi su Napredak iz Popinaca i OFK Brestač, dok su u Međuopštinskoj ligi Srem Sloboda iz Donjeg Tovarnika i šimanovački Hajduk 1932, koji je u velikim problemima, te se s njime moramo ozbiljno pozabaviti u narednom periodu. Opštinska liga sa 10 klubova odvija se sasvim korektno. Tome svakako doprinosi lokalna samouprava, koja pokriva troškove službenih lica, prevoza, kotizacija i članarina klubovima i svega onog što prati organizaciju utakmica i takmičenja u toku sezone. Nastojaćemo da zadržimo sadašnje pozicije naših klubova. Ako se privredni uslovi poboljšaju i pojave novi sponzori, odn. promeni se zakonska regulativa, pokušaćemo da animiramo klubove da se izbore za što bolji plasman. Naredne godine očekuje se konsolidacija Donjeg Srema i pokušaj vračanja u najelitnije takmičenje. Kupinovo ima uslove za plasman u Srpsku ligu. Cilj nam je da se što više klubova plasira u Sremsku ligu.

Na Skupštini je od 21 delegata prisustvovalo 17. Nekoliko dana ranije sa predsednika trenerske organizacije izabran je Mladen Petrović, a sudjske Siniša Đokić.

 

Predstavnici klubova

Dragan Despotović, predsednik IO OFS Pećinci