XS
SM
MD
LG

Zvezda i Studentski Grad odneli trofeje

Završen je tradicionalni četvrti turnir "Talent kup 2015" koji se održava na terenima Lokomotive u Železniku. Najuspešniji kod omladinaca bio je Studentski grad, a dok su kadeti Crvene Zvezde osvojili trofej u svojoj konkurenciji. 

Studentski grad je do trofeja došao savladavši 011, u finalu koje je spojilo jesenje prvake Druge, odnosno Treće lige FS Beograda. Meč je opravdao epitet finala, obilovao dobrim potezima, prilikama i brzom igrom. Studentski Grad je bio aktivnji i to je rezultiralo penalom nad Paštarom u drugom poluvremenu, koji je rutinski realizovao Arsenović. To je uputilo poziv nadama 011 da krenu na sve ili ništa, ali u periodu svoje najbolje igre primili su još jedan pogodak, egzekutor je bio Ljubičić posle centaršuta Stojanovića u 72. minutu. 

Posle finalnog meča, Nebojša Glišić, trener Studentskog Grada sa zadovoljstvom je istakao: 

- Fenomenalno organizovan turnir, hvala domaćinu na pozivu. Zaslužili smo prvo mesto, borili smo se muški od početka turnira. Veliki je uspeh za naš klub i omladinsku školu da se nadjemo ispred ekipa sa velikom tradicijom. 

Finale: 011 - Studentski Grad 0:2(0:0)

Meč za 3. mesto: Žarkovo - Radnički (NB) 0:3(0:0)

Meč za 5. mesto: Lokomotiva - Brodarac 3:5(5:5,1:3)

Meč za 7. mesto: IMT - BASK 1:3(0:0)

U finalu kadeta crveno-beli su nadigrali crno-bele sa Čukarice. Bolja igra krunisana je u 33. minutu kad je sjajnu asistenciju Simonovića u gol pretvorio Milan Šikanić. Nade Crvene Zvezde mogle su da dupliraju prednost u finišu odličnog meča, kad je Milan Savić bio zamalo neprecizan. 

Nikola Puača, trener Crvene Zvezde, rekao je posle pobede: 

- Nama je bio cilj da igra što više dečaka sa manjom minutažom u prvenstvu i oni koji su došli na probu. Rezultat nije bio u prvom planu, zato je uspeh još draži, izvojevan u solidnoj konkurenciji. Zahvalio bih protivnicima na korektnoj igri i ponašanju, a posebno oganizatoru na odličnim uslovima. Verujem da će turnir da preraste u tradiocionalan i da će Crvena Zvezda i naredne godine da učestvuje. 

U borbi za treće mesto Brodarac je predvodjen sjajnim golgeterom Drulovićem koji je sa četri pogotka najavio pola tuceta u mreži komšija. U meču za peto mesto "lokosi" su umalo prokockali vodstvo od 3:0, dok je u poslednjem meču dana Vršac posle preokreta dokazao da nije zalutao na turnir. 

Finale: Crvena Zvezda - Čukarički 1:0(1:0)

Za 3. mesto: Brodarac - Radnički (NB) 1:6(0:5)

Za 5. mesto: Sindjelić - Lokomotiva 3:2(2:0)

Za 7. mesto: 011 - Vršac 3:5(2:2)

Za kraj kako ne pohvaliti sjajnu ideju i perfektnu organiaciju turnira na čelu sa Milanom Rusalićem, koja je omogućila mladim fudbalerima da uz veliku želju i ozbiljan pristup pokažu sav svoj talenat. Pun entuzijazam nisu delile jedino sudije, ali ni to nije uspelo da pokvari ukupnu ocenu ovog sjajnog turnira koji će nadamo se nastaviti lepu tradiciju i narednih godina.