XS
SM
MD
LG

Jovanović napustio Inđiju, sledi proba u grčkom drugoligašu

Iako je u Srbiji u toku zimska fudbalska pauza, klubovi su uveliko u potrazi za pojačanjima, a igrači bez angažmana u potrazi za klubovima. Jedan od fudbalera koji je ostao bez angažmana, i koji je u potrazi za klub je i Nikola Jovanović, koji je nosio dres Inđije u jesenjem delu prvenstva.

Inđija je jesenji deo završila na osmoj poziciji, malo je nedostajalo da budete i bliže vrhu. Ti nakon samo šest meseci napuštaš Inđiju, kakvi su utisci?

 

 

Na poziv Miloša Veselinovića sam došao u Inđiju. On je vodio ekipu u pripremnom period i bio je tu do 4. kola. Što se mene lično tiče, ja sam bio vrlo zadovoljan njegovim radom. Dao mi je slobodu u igru, izvodio sam sve prekide, mislim da je ekipa bila jako dobro skockana. Mislim da njegov odlazak nikome nije prijao. Njega je nasledio Miroslav Blanuša, a kasnije je došao Nikolić iz Zrenjanina. Pozicija na kraju je slabija od očekivane, čini mi se da smo imali igru da budemo bar u prve četiri ekipe, ali trebalo je i malo sreće. Bili smo dobri u Kupu, prošli smo Rad, međutim, Vojvodina nas je zaustavila.

Dve ekipe su se izdvojile na vrhu, očekuješ li da tu i ostanu?

Glavni kandidati za ulazak u viši rang su svakako Napredak i Bačka, i ne verujem da tu neko drugi može da se umeša.

Priča u Inđiji je definitivno završena?

Ugovor sam imao na šest meseci, i sada je istekao. Moram reći da je period pod vođstvom Miloša Veselinovića bio najbolji za mene, i mislim da bi rezultati bili bolji da je ostao.

Ove jeseni je publika u Prvoj ligi imala prilike da se uveri u tvoje kvalitete. Pre Inđije igrao si za ekipe u Srpskoj ligi?

Tako je. Iz kraljevačkog Metalca sam prešao u Javor, gde sam bio dok nisam postao senior. Odatle sam otišao u Rudar iz Kostolca, gde sam bio dve sezone. Prve smo bili drugi, druge četvrti na tabeli. Usledio je odlazak u Železničar iz Lajkovca gde smo opet završili drugi, iza ekipe Loznice. Tu moram da pohvalim rad Aleksandra Lazarevića.

 

Kakvi su planovi za dalje, ima li ponuda?

U Kraljevu sam, treniram samostalno. Ima nekoliko ponuda, ali verovatno ću otići na probu u jednom grčkom drugoligašu.