XS
SM
MD
LG

Aleksa Šantić : Lep uspeh šahista na 23 Vojvođanskom festivalu mladih u Subotici

Subotica je bila domaćin 23 Vojvođanskog šahovskog festivala mladih, koji je održan u Domu učenika srednjih škola od 9-13 januara ove godine. Takmičili su se devojčice i dečaci u kategorijama pionira od 8,10,12 i 14 godina, kao i juniori i juniorke od 16 i 18 godina.

Među brojnim učesnicima ovog festivala, bilo je i nekoliko članova ŠK „Aleksa Šantić“ iz istoimenog mesta u somborskoj opštini. Učenici trenera Branka Stojanovskog ostvarili su zapažene rezultate na ovom festivalu, okitili se odličjima, i stekli pravo nastupa na državnom prvenstvu mladih u šahu.

Iako su dosta mlađi, brat i sestra Vulin, nastupili su u kategoriji pionira do 8 godine, gde le Lana došla do bronze i osvojila treće mesto među devojčicama. Njen brat Luka je imao teži zadatak i žestoku konkurenciju,ali je dospeo da se plasira na deseto mesto i sebi obezbedi učešće na daljnjem takmičenju. Najbolje plasirana članica šantićkih šahistkinja bila je Olja Kosanović, koja je u kategoriji devojčica do 14 godina osvojila drugo mesto i srebrno odličje.

Sa svečanog otvaranja festivala u Domu učenika srednjih škola u Subotici

Sara i Luka Vulin i Olja Kosanović sa nagradama po završetku festivala


Sledeća vest
Derbi kraj Tise