XS
SM
MD
LG
17.01.2016 Administrator

Krenule aktivnosti Obilića u novoj godini

Ponovo su se sreli veliki prijatelji FK ,,Partizan“ i FK ,,Obilić Herceg Novi“, ovog puta u Baru, na jugu Crne Gore. Srpski velikan je tu i ove godine postavio svoj zimski kamp i u njega okupio najveće talente regiona, pojačane sa nekoliko dece iz inostranstva. Kvalitetan rad i iskustvo njegovih trenera, postalo je garant za uspešan start karijere svakog mladog fudbalera koji je jednom obukao crno-beli dres.

FK ,,Obilić Herceg Novi“ doveo je vrlo brojnu ekspediciju koju je brojalo skoro 50 mladih igrača, ne računajući one koji su bili u dresu Partizana kao članovi kampa. Odigrano je više utakmica iako su vremenski uslovi u Baru bili na ivici pravih zimskih, vrlo retkih za ovaj predivan grad.

Pravu goleadu su priredili najmlađi igrači, školice fudbala oba kluba. Viđeno je 20 golova a bolji su bili crno-beli i pobedili su sa 12:8. Tim iz Herceg Novog je vrlo zadovoljan napustio teren jer njegova škola postoji tek 14 meseci, pa ovakav odnos snaga daje motivaciju za dalji razvoj u ovom segmentu rada kluba. Aktivno su igrale i devočice iz ženske selekcije Obilića, koje su se ravnopravno nosile sa dečacima svog uzrasta.

U kategoriji Petlića crno-beli su bili uspešniji sa rezultatom 4:1 (2:1) a kod Pionira su bili bolji sa 2:0 (1:0). I jednoj i drugoj ekipi treba odati veliko priznanje za hrabrost koja je bila potrebna da se suoče sa hladnoćom, snegom i kišom koji su se povremeno smenjivali, kao i vetrom koji je sve ledio.

Hercegnovski Obilić je vrlo ponosan na svog Petlića Miloša Đurđeviđa, koji je danas nastupao u dresu bratskog kluba iz Beograda i na njegov doprinos pobedi Partizana. Obilić će ubuduće nastaviti da šalje svoje talente u Partizanove kampove a veći broj njih se očekuje već na sledećem kampu tokom leta. Takođe, Obilić je ponudio Partizanu na korišćenje sve svoje kapacitete, koliko i kada god to bude potrebno.

Na rastanku, stari prijatelji su se pozdravili i dogovorili ponovni susret prvom prilikom. Veliku korist od ovog druženja imali su i treneri Obilića jer je velika privilegija biti svedok  rada i učenik najbolje fudbalske škole regiona i Evrope, škole koja ,,snabdeva“ Evropske velikane igračima svetske klase.

FK ,,Obilić Herceg Novi“ je novu godinu počeo veselo, proslavom Srpske Nove godine u kojoj su poklone dobila sva deca u klubu. U maju imaju zakazane nastupe u Beču sa školom fudbala a u avgustu, na istom mestu, sa ženskom seniorskom ekipom, članom Prve ženske lige FSCG. Tokom godine planirana su učešća na barem dva međunarodna turnira za mlađe kategorije, kao i pripreme muške seniorske ekipe.

Uprava  FK ,,Obilić Herceg Novi“ odlučna je da nastavi sa istom klupskom politikom koja je bazirana na besplatnom treniranju, registracijama, lekarskim pregledima, opremi, putovanjima i svim drugim logističkim potrebama za sve svoje članove. Rukovodstvo kluba čine volonteri koji ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane koji žele da se uključe u njihov rad i na način koji sami odaberu, pomognu razvoj ovog humanog projekta. Kontakt sa klubom se može ostvariti preko Email adrese [email protected], veb stranice  fkobilichn.com kao i fejsbuk grupe   FK “OBILIĆ HERCEG NOVI“ .


Cvetex : Mladost 2015
Ekonomist 8 : 0 Lovćen
Obilić 2 : 0 Breznica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Breznica 12 9 1 2 28
2 Ekonomist 12 9 1 2 28
3 Obilić 12 8 1 3 25
4 Mladost 2015 10 4 3 3 15
5 Lovćen 12 4 1 7 13
6 Sjeverna zvijezda 11 1 1 9 4
7 Cvetex 11 1 0 10 3