XS
SM
MD
LG

Sombor : Panonka-Bolnica i Pošta-SSGS u polufinalu XI Biznis Lige narednog vikenda u GH "Mostonga"

Četvrtfinalni dan na takmičenju u malom fudbalu na XI Biznis Ligi u GH „Mostonga“ protekao je prema očekivanju, i polufinale je izborilo četiri ekipe , koje će u subotu, 13. februara igrati za ulazak u finalni deo ovoga zanimljivog takmičenja ljubitelja fudbala na parketu.

Dan je počeo utakmicom između favorita, Panonke ,i ekipe Sinagoga, koja nije imala šanse da se probije u dalje takmičenje. Samo u prvom poluvremenu, debitant takmičenja, ekipa Sinagoga je "držala" minimalno vođstvo favorita od 0:1, a već u nastavku su slomljeni od jačeg i spremnijeg rivala, koji je sa još tri gola slavio sa 4:0. Sva četiri gola je postigao Zoran Baljak, i sebe svrstao u borbu za titulu najboljeg strelca na turniru , jer trenutno zajedno sa Curnićem iz Pošte i Jovanovićem iz ekipe Mara( koja je završila takmičenje) vodi na listi strelaca sa osam postignutih golova.

Naredni meč odigrali su Somboled i Bolnica, i pobednik iz ovog susreta biće protivnik ekipi Panonke u polufinalu. Prvo poluvreme je završeno rezultatom 1:1,a poveli su bolničari autogolom igrača Somboleda. Hocieslavski je izjednačio na 1:1,a već u drugoj minuti nastavka , veteran Mutić je doveo Bolnicu u vođstvo od 2:1. Tri minuta kasnije Kovačević postiže gol za 3:1, a isti igrač, svojim drugim golom u poslednjoj minuti utakmice postavlja konačnih 4:1.

Duel iskusnih igrača Pošte i mlađih igrača Mare, koji su nastupili bez svog najboljeg strelca Jovanovića, imao je ravnopravnu borbu samo u prvih 15 minuta igre, kada je i bilo nerešeno 1:1. Poveli su fudbaleri Mare golom Đurđeva u 7 minuti,a dva minuta kasnije, lepim pasom Curnića, Repić izjednačuje na 1:1. Na svega tri minuta pre kraja , rezultat je bio izjednačen, a onda je novim golom Repića u 27 minuti slomljen otpor fudbalera Mare, da bi samo minut kasnije Curnić svojim golom overio pobedu svoje ekipe, i sebe ostavio u trci sa Baljkom za najboljeg strelca turnira.

Poslednji susret večeri bio je ujedno i najneizvesniji što se tiče konačnog pobednika, sve do 25 minuta utakmice, kada su fudbaleri SC Soko položili oružje pred spretnijim igračima SSG Sombora. U 4 minuti Cvijetić je doneo vođstvo ekipi SC Soko, a u 8 minutu Karalić je izjednačio, i to je ujedno bio konačni rezultat prvoga poluvremena. Novo vođstvo sokola desilo se u 18 minuti, kada je Bobanac zatresao mrežu svoga golmana Molnara,a minut kasnije, Matijević je izjednačio na 2:2. Kada je već neko pomislio da će se ovaj susret rešavati penalima, Karalić je svojim drugim golom nagovestio pobedu, a Matijević je tri minuta kasnije potvrdio ulazak u polufinale ekipi SSG Sombora golom za 4:2.

Mečom POŠTA-SSG Sombora, u subotu, 13. februara od 16,00 sati igra se prvi polufinalni meč,a odmah iza toga, Panonka će sa ekipom Bolnice voditi borbu za ulazak u finale, koje je na programu u nedelju, 14. februara , kada će biti i svečano podeljena priznanja najboljima, i zatvoren XI turnir Biznis Lige.

Četvrtfinalne borbe pratilo je oko pedesetak gledalaca, a mnogo veći broj se očekuje u polufinalu i finalu ovoga takmičenja, kojeg sa pištaljkom, vodi savezni futsal sudija Darko Karačoni iz Sombora.

Zapisnički sto i sudija Karačoni na četvrtfinalu XI Biznis Lige

Ekipa MARA se oprostila od daljnjeg takmičenja

Detalj sa utakmice Pošta-Mara

Ostavili poviljan utisak, ali premalo za dalje od četvrtfinala, ekipa SC SOKO