XS
SM
MD
LG

Prijateljske utakmice : Dunav deli lekcije, žakovcima drugi poraz, šantićani sve bolji, a čonopljanci ubedljivi sa sivčanima

Poslednjeg februarskog vikenda odigrano je sijaset prijateljskih, kontrolnih utakmica na terenima Zapadno-Bačkog okruga, a odigrali su ih klubovi iz sva tri ranga fudbalskog nadmetanja. Vreme je išlo na ruku svim akterima, a treneri su izvršili proveru forme raspoloživog igračkog kadra.

Od klubova iz Vojvođanske Lige, članova Bačke Zone, svi su odigrali utakmice, i uglavnom su igrani međusobni derbiji. Tako je somborski Radnički u subotu na Gradskom stadionu ugostio apatinsku OFK Mladost, i poražen je golom Nemanje Rančića, koji je zimus došao u ovaj klub. Somborski crveno-beli su u nedelju igrali sa Zadrugarom iz Srpskog Miletića i porazili ga sa 3:1 (0:0) Ovu utakmicu sudio je Malbašić,a golove za domaći tim su postigli : Miletić 2 i Nenadić, dok je gol za goste dao Stevanović iz jedanesterca.

Drugi somborski član Bačke Zone, ekipa ŽAK-a juče je poražen na igralištu kraj pruge od Zadrugara iz Srpskog Miletića sa 1:2 (0:2). Ovu utakmicu sudio je Lukić iz Sombora. Ovo je drugi poraz somborskih železničara za tri dana, jer je u sredu sastav trenera Eleza poražen od čonopljanske Sloge sa 0:2. Sledeća utakmica ŽAK-a , ujedno provera pred prvenstvo je u subotu, 5. marta, a na teren kraj pruge dolazi Mladost iz Kruščića.

Sloga je u Čonoplji savladala Polet iz Sivca sa 5:0 (2:0).Golove su dali Đumić, Kovačević 2, Rajčanji i Purić. Naredni meč čonopljanci imaju ponovo pred svojim navijačima, u sredu,2. marta sa ekipom Bratstva iz Prigrevice.

Od klubova iz Lige Područja prikupli smo nekoliko rezultata sa utakmica u Stanišiću, Kljajićevu i na Bukovcu, kao i one u Aleksi Šantiću , gde je igrao klub sa Područne Lige, Hajduk iz Stapara. Bukovčani su tokom vikenda odigrali dva meča, u jednom su kao domaćini pobedili, a u drugom su na gostovanju poraženi. Sa imenjakom iz Deronja su igrali u subotu pred svojim navijačima, i rezultat je bio 3:2 (0:1). Strelci su bili Darko Doritić, Žakić i Uzelac. U nedelju su poraženi u Kljajićevu od ekipe Korduna sa 5:3 (4:1). Strahinja Mijatović je bio dvostruki strelac , i Bojić za bukovčane. Izabranici trenera Slaviše Mijatovića, kontrolnu, generalnu probu pred prvenstvo igraju u Krivaji sa istoimenom ekipom naredne subote,5 marta. U Stanišiću su gostovali monoštorci, i potvrdili dobru igru u pripremnom periodu. Dunav je golovima Curnića i Stankovića u prvom poluvremenu savladao domaći tim sa 1:2.

Od klubova iz najnižeg, šestog stepena takmičenja, Međuopštinske Lige Sombor-Apatin-Kula-Odžaci, nekoliko njih je odigralo kontrolne utakmice tokom vikenda. Šantićani su u subotu gostovali u Rastini i porazili tamošnji klub sa 1:3 (1:0). Utakmicu je sudio Rajko Tomić, a golove za goste su dali Rajić, Sjeran i Jurić. U nedelju , na igralištu SC u Aleksi Šantiću porazili su člana Lige Područja, ekipu Hajduka iz Stapara sa 4:1. Z. Gavrić, S. Pejak, N. Tomić i A. Sjeran zatresli su mrežu Hajdukovog golmana. Ovaj meč sudio je somborski sudija Srđan Kiršner. Revanš ove utakmice je naredne subote u Staparu, a u nedelju šantićani u Subotici igraju sa ekipom Solida.

Ekipa somborskog OFK Metalca odigrala je utakmicu sa kolutskim Jedinstvom 1947 na igralištu kraj pruge u Somboru, koju je sa pištaljkom vodio Mahotka iz Sombora, a pobeda je pripala domaćem sastavu, koji je sa minimalcem, 1:0, golom Saše Antala u drugom poluvremenu, pobedio svoga gosta. Naredni meč metalaca je u Kupusini u sredu,2 marta, kada idu u goste Partizanu.