XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Osnovci kragujevačke OŠ “Sveti Sava” zavoleli kuglanje

KRAGUJEVAC 17. mart (Info centar).- Đaci OŠ “Sveti Sava” iz Kragujevca učestvovali su na turniru koji je organizovao KS Grada Kragujevca i koji će se, u saradnji sa SC Mladost na čijoj je kuglani i odigran, održavati svakog meseca.

Sjajnu ideju, da se kuglaški sport, jedan od najtrofejnijih neolimpijskih sportova u Srbiji na ovaj način približi osnovcima, realizovali su predsednik KS Grada Kragujevca Dragoslav Vuksanović, koji je upoznao đake sa rezultatima srpskih kuglaša, posebno sa uspesima najmlađih takmičara, dok su predsednik novog kragujevačkog kluba Mladost Dušana Radulović i Nenad Grubor profesor fizičkog vaspitanja, pokazivali osnovne kuglaške korake.

- U izbornom takmičenju učestvovalo je 55 đaka, podeljenih u grpe po četvoro i Radulović i profesor Grubor su im pokazivali kako da izvedu hitac. Igrali su 20 hitaca i najboljih osam u kategoriji plasiralo se za finalno takmičenje – objasnio je Dragoslav Vuksanović.- Iznenadili smo se kada je na finale došlo više dece od broja kvalifikovanih, pa smo svima dozvolili da igraju 20 hitaca a po četvoro najboljih u svakoj kategoriji igralo je još dodatnih deset hitaca. Plasman je određivan na osnovu ukupnog rezultata iz 30 hitaca. Atmosfera je bila fantastična, uz iskreno navijanje i bodrenje kod svakog hica i bilo je divno videti kako su đaci brzo zavoleli kuglanje. Podelili smo diplome najboljima a najuspešniji Mateja Jelić dobio je i pehar. Zbog toga smo odlučili da organizujemo obuku kao čas fizičkog vaspitanja svakog četvrtka, a jednom mesečno ćemo organizovati i turnire za polaznike. KSGK će obezbediti trofeje. Nadamo se da ćemo uključiti ubrzo i ostale osnovne škole u Kragujevcu.

Održan je i donatorski turnir za najmlađe takmičare. Učestvovalo je 40 kuglašica i kuglaša u tri kategorije. Pobedio je kod aktivnih igrača Miloš Paunović iz Metalca (Gornji Milanovac) sa 599 čunjeva, kod takmičarki (120 hitaca u pune) Ena Grubor sa 634 čunja i kod takmičara 120 hitaca – klasik Nikola Laketić (Kragujevac) sa 522 čunja.

Rezultati turnira – đaci, dečaci: 1. Mateja Jelić 91, 2. Aleksa Rakić 87, 3. Mateja Krasojević 79 čunjeva itd.

Devojčice: 1. Vesna Raičević 82, 2. Milica Đorđević 77, 3. Staša Pavlović 73 čunja itd.

Donatorski turnir, aktivni kuglaši: 1. Miloš Paunović (Metalac) 599, 2. Marko Marinković 598, 3. Milovan Pantić (obojica Kragujevac) 592 čunja itd.

Takmičarke 120 u pune: 1. Ena Grubor 634, 2. Nada Vuksanović 604, 3. Sara Milosavljević 596 itd.

Takmičari – 120 (15 plus 15): 1. Nikola Laketić (Kragujevac) 522, 2. Goran Marković (Mladost) 480, 3. Pavle Đorđević (Kragujevac) 460 čunjeva itd.