XS
SM
MD
LG

Zlato i srebro za dve Jovane iz karate kluba Knjaz na državnom prvenstu u Paraćinu

U nedelju 27 . marta u Hali sportova “7. juli” u Paraćinu održano je Prvenstvo Srbije za seniore u katama pojedinačno i ekipno kao i u borbama pojedinačno. Nastupilo je više od 150 kartista iz tri kvalifikacione grupe iz cele Srbije , najbolje plasirani , po osam takmičara u svakoj kategoriji , iz Beograda , Vojvodine i uže Srbije.

Članovi karate kluba Knjaz iz Aranđelovca nastupili su sa 6 predstavnikaa (po 3 u ženskoj i muškoj konkurenciji) a dame su osvojile dva odličja , od kojih je Jovani Preković pripalo zlato a Jovani Vulinović srebro.

Članovi Karate Kluba "Knjaz" na državno prvenstvu u Paraćinu

Na putu do titule državnog prvaka u kategoriji -61 kilogram , Prekovićeva je najpre eliminisala sa ubedljivih 3:0 , članicu Karate Kluba Vazduhoplovac iz Zemuna Jovanu Burilo , a u drugom kolu domaću takmičarku iz KK Samuraj iz Paraćina Nevenu Nikolić sa takođe 3:0. U trećoj , finalnoj borbi Prekovićeva je identičnim rezultatom , kao i u prva dva nastupa sa 3:0 , pobedila Tamaru Pokrajac iz Karate Kluba King iz Beograda.

Drugo odličje za aranđelovački karate na smotri najboljih seniorki , osvojila je Jovana Vulinović u kategoriji – 68 kilograma , koja je prvi meč na prvenstvu dobila posle izjašnjavanja sudija rezultatom 4:1 , posle nerešenog rezultata 0:0 u meču sa Marijom Pejić iz karate Kluba Žandarmerija iz Beograda.Identična slika i rezultat viđeni su i u drugoj borbi protiv članice još jednog beogradskog kluba , Studenstog grada , Andrijane Vasović koju je Vulinovićeva takođe eliminisala na izjašnjavanje sudija , rezultatom 4:1 , posle početnih 0:0.

U trećem kolu , na putu ka finalu , Vulinovićeva je rezultatom 1:0 savladala Mariju Radičević iz karate Kluba Zadrugar iz lazareva , a u finalnoj borbi usledio je poraz od karatistkinje Ivane Comagić iz beogradskog Partizana , rezultatom 0:3 , pa se Jovana Vulinović morala zadovoljiti drugim stepenikom na pobedničkom postolju.

Jovana Preković , Roksanda Atanasov (trener) i Jovana Vulinović,zlato i srebro sa državnog prvenstva

Treća predstavnica aranđelovačkog karate na smotri najboljih u Srbiji , Tatjana Vulinović zaustavljena je u trećem kolu u kategoriji – 68 kilograma , a kasnje je i u repasažu izgubila drugi meč u borbi zaa treće mesto i bronzanu medalju.

Kod muškaraca Aleksandar Lekić , koji se takmičio u kategoriji – 60 kilograma zaustavljen je već u prvomkolu bez šanse za nastup u repasažu , dok je Uroš Vojinović (- 70 kilograma) takmičenje završio u drugom kolu.

Medalja je izmakla Bogdanu Đukanoviću koji je posle poraza u drugom kolu poražen i u meču repasaža za bronzanu medalju.

Domaćin ovogodišnjeg državnog prvenstva , sa koga su osvajači zlatnih medalja izboril plasma na Evropsko prvenstvo koje se početkom maja meseca održava u Francuskoj , bio je Karate Klub Samuraj iz Paraćina.