XS
SM
MD
LG

Jovana Preković iz Aranđelovačkog karate kluba Knjaz bronzana na Prvenstvu Evrope u Francuskoj

Na 51. Prvenstvu Evrope za seniore, koje se održava od 05. do 08. maja 2016. godine u Monpeljeu, Francuska, posle prvog dana, kada su bili eliminacioni i repasažni susreti u svim pojedinačnim kategorijama i za seniorke i za seniore petoro takmičara reprezentacije Srbije, Jelena Milivojčević u borbama pojedinačno -50 kg, Jovana Preković u borbama pojedinačno -61 kg , Marko Antić u borbama pojedinačno -60 kg, Stefan Joksić u borbama pojedinačno -67 kg i Uroš Mijalković u borbama pojedinačno -84 kg, kroz repasaž su stigli do odlučujućih susreta za bronzane medalje koji se održavaju u danas.

Već na prvom nastupu u seniorskoj konkurenciji na Evropskim prvenstvima , aranđelovčanka Jovana Preković je ubedljivo i sigurno došla do trećeg mesta i bronzane medalje savladavši u odlučujućoj repasažnoj borbi makedonku Natašu Stefanovsku rezultatom 5:0.

U akciji ... Jovana Preković,Karate Klub "Knjaz" iz Aranđelovca

Predhodno je na putu do finala , Prekovićeva u prvom kolu savladala takmičarku iz Portugala Simao Ana rezultatom 1-0 , u drugom meču se sastala sa iskusnom takmičarkom iz Ukraine Serogina Anitom odnevši pobedu rezultatom 3-2 dok je u trećem meču , takođe rezultatom 3-2 , savladala takmičarku iz Izraela Petrescu Dianaa. U četvrtom nastupu , koji je ujedno bio i meč za finale , Jovana je zaustavljenja od Francuskinje Ignace Lucie tako što je meč posle nerešenog rezultatom 0-0 , francuskinja dobila zahvaljujući odluci sudija , koje su dale prednost domaćoj takmičarki.

Ubedljiva pobeda Prekovićeve u borbi za bronzu ...

Danas nas očekuje i nadmetanje u ekipnoj konkurenciji , a za tim Srbije nastupaće i takmičarke iz karate kluba "Knjaz" Jovana Preković i Jovana Vulinović. Vulinovićevoj će ovo biti prvi nastup za reprezentaciju Srbije na značajnijim takmičenjima.