XS
SM
MD
LG
23.07.2010 A. Daišević

Prijateljska utakmica: Sloga (K) – Polet (LJ) 1:1

Konačan ishod ovog duela ne daje pravu slika viđenog na terenu. Sloga je bila apsolutno bolji rival, sve vreme imala više loptu u posedu, pogodila i stativu, dok su gosti ukupno dva puta šutirali ka golu domaćih,  ali drugi udarac im je doneo remi. U prvom poluvremenu nismo videli ozbiljnije šanse, igralo se pred golom "grebića", ali "beli" nisu imali ideju, ni tačan pas za završnicu svojih akcija. Publika je bila u prilici da vidi Darka Drinića, pojačanje Sloge na poziciji špica koji je ostavio jako dobar utisak.
U nastavku Sloga je zaigrala još ofanzivnije i posle slobodnog udarca u 51. minutu Radoslav Vlašić je "ubio pauka" u gornjem levom uglu gola Poleta. Vođstvo je dalo krila fudbalerima Sloge ređale su se akcije i prilike,a pogotovo kada je na teren ušla nova postava domaćih. Nikola Radović, najbolji strelac omladinskog tima protekle sezone, imao dve situacije iz kojih je bilo teže promašiti nego pogoditi, ali se propisno obrukao. Sjajnu akciju je izveo i Anđelković, još jedan biser Slogine škole, ali je njegov šut završio na stativi i izmamio dugotrajne aplauze. I kada se takve šanse ne iskoriste usledila je kazna, neopreznost domačće odbrane u posednjim sekundama meča iskoristio je Vasiljević za konačnih 1-1. Sloga nastavlja sa napornim radom i jakim treninzima,a već u subotu na Gradskom stadionu gostuje crnogorski prvoligaš OFK Petrovac, početak u 18 časova.

Gradski stadion - Gledalaca: 200.  Sudija: Marko Tiodorović (Kraljevo).  Strelci: Vlašić u 51. minutu za Slogu, a Vasiljević u 90.minutu za Polet . Žuti kartoni: Stevanović, Ignjović, Živković, Vasiljević (Polet).

SLOGA: Divac, Vasilić, Miletić, Rovčanin, Vlašić, Babić, Gobeljić, Vukadinović, Drinić, Đorđević, Memedović.  Još su igrali: Kilibarda, Milovanović, Antonijević, Komnenović, Radović, Mladenović, Vulić i Anđelković.
POLET (LJ): Kuzmanović, Vićović, Stevanović, Ignjović, Nikolić, Maksimović, Veselinović, Grujić, Kuljanin, Živković, Pavlović.  Još su igrali: Bojović, Veljović, Spasojević, Ružičić, Pejica, Milovanović, Milosavljević, Bojović, Vasiljević, Kuveljić, Čvorić.

Drinić prva lasta

U Slogi je prelazni rok imao samo jedan smer, odlazni. Od početka pripremnog perioda u klubu nisu Urošević, Pavlović, Perić, Rađenović, Trnavac, Pelivanović, Spasojević, Mijailović, odnedavno i Slobodan Nikačević koji je pozajmljen matičnom FAP-u, a ukoliko izmiri obeštećenje čačanski Borac bi mogao da dobije Aleksandra Gojkovića za koga je već duže vreme zainteresovan. Ipak, rukovodstvo Sloge se ovoga puta nije zaletelo, sačekalo je da vidi mogućnosti izuzetno mladog tima i tek onda krene za pojačanjima. Privi je stigao Darko Drinić (29 godina) u protekloj sezoni igrač Novog Sada koji bi trebalo kao špic da poboljša realizaciju. U danima koji dolaze, ali najduže do kraja nedelje, u Slogi očekuju dolazak jednog organizatora igre, jednog štopera, a moguće i jednog špica. U tom slučaju Kraljevčani bi definitvno iskočili kao kandidat broj jedan za prvo mesto na srpskoligaškom "Zapadu" i povratak u prvoligašku konkurenciju.