XS
SM
MD
LG
04.08.2010 N.Pavlović

Održana Konferencija klubova Podunavskog okruga

Domaćin Konferencije kluba Podunavske okružne lige, za sve selekcije bio je novajlija u ligi, Glavaš iz Glibovca. Od 16. klubova, koliko broji seniorska liga, nisu bili samo predstavnici povratnika iz zone Selevca. U radnom predsedništvu, sedeli su najviši rukovodioci Podunavskog okruga, na čelu sa predsednikom Slobodanom Tošićem i sekretarom Bojanom Đulićem. Ispred udruženja trenera bio je Petar Pavlović a sudija Zoran Mladenović. Prisustvovali su i direktori tri lige. Slobodan Ranković zadužen za senorsku grupu, Vojkan Jovanović delegiraće službena lica mlađih kategorija za grupu A, a Dejan Govedarović za grupu B. Među funkcionerima, prisustvovao je i predsednik OFS Velika Plana Predrag Stanković i sekretar OFS Smederevo Dobrica Radišić.

                                   KALENDAR TAKMIČENJA
Početak prvenstva senorske lige, zakazan je za 14/15. avgust, bez utakmica preko nedelje trajaće do 20/21. novembra. Lige mlađih kategorija startuju 28/29. avgusta i trajaće do 6/7. novembra. Pre početka prvenstva, tačnije 7. avgusta u Smederevskoj Palanci, održaće se seminar službenih lica. I ove godine klubovi su ovaezni da imaju tri bonus igrača, koji nisu stariji od 21. godine, to jset rođeni 1. janura 1990. godine i mlađi.

                                  PROPOZICIJE TAKMIČENJA
Kod prpozicija takmičenja, klubovima je posebno naglašeno organizovanje odigravanja utakmica, mlađih selekcija. Ako se ponovi prošlogodišnja situacija, kada mlađe selekcije Železničara iz Kusatka nisu odigrale više od dest utakmica, klub se isključuje iz takmičenja i seli u nižu ligu. Od ove godine, postoji i novina u obnavljanju lige, kroz baraž. Pobednik baraža drugoplasiranih ekipa opštinskih liga, igra jedu utakmicu, sa najslabije plasiranim klubom iz okružne lige. Pobednik će naredne sezone igrati u okružnoj ligi. Takvom predlugu se pobunio predstavnik Napredka iz Markovca, a dok je istu odluku prihvatio delegat iz Drugovca.

                                    TROŠKOVNIK TAKMIČENJA
Članarina klubova za vođenje takmičenja, za sve lige je po 20.000,oo. Dinara, sa dinamikom plaćanja u četiri rate, gde je prva do 1. septembra, druga do 1. oktobra, a druge dve u prolećnom delu prvenstva sa rokovima do 1. marta i 1. maja 2011. godine. Troškovi službenih lica, sudije za seniorske ekipe su po 1.500. dinara, a za mlađe kategorije 1.000. dinara. Delegatska taksa na seniorskoj ligi je 1.300. dinara, a kod mlađih selekcija 1.000. dinara. Troškovi prevoza su 15. dinara po pređenom kilometru.
                     
                                KLUBOVIMA SKUPE LICENCE ZA TRENERE
Predstavnici prisutnih klubova, najviše su negodovali posle diskusije predsednika Udruženja trenera FS Podunavskog okruga Petra Pavlovića. On je u svom govoru rekao, da od ove takmičarske sezone, sve ekipe okružne lige, moraju da imaju trenere sa licencom C, jednog za senirsku ekipu i dva za mlađe kategorije. Polaznici seminara su dužni da uplate po 12.000. dinara, s tim što klub koji prijavi tri trenera ima popust od 30%. Ovako veliki iznos, pokrio bi troškove organizacije seminara ( zakup sale, prilagođavanje fudbalskog terena za demonstarcije i slično ) troškovi izdavanja licence, a ostatak sredstava 50:50 isključivo bi se koristio za razvoj mlađih sekcija u FSRZ Srbije i FS Podunavskog okruga. Da li će klubovi, koji ne budu imali licencirane trenere, za sve selekcije ili samo jednog za sve tri ekipe, da snose sankcije, nije poznato. Ostalo je da na to pitanje, konačan odgovor da Izvršni odbor FS Podunavskog okruga. Inače, za one klubove koji će da obezbediti sredstva, ili sami treneri izvrše uplatu od 12.000. dinara, seminar će da se organizuje krajem septembra ove godine.
                    
                                 NA ŽREBANJU SELEVAC DVA PUTA No 1.
Pre žrebanja, bile su dve želje. Ratrci su želeli, da prvo kolo igraju kao domaćini, a Glavaš iz Glibovca da dobije broj 4. Razlog je, da se razdvoji u domaćinstvu sa GFK Jasenicom, koja je u zonskoj ligi dobila broj 12. Taj zahtev su klubovi prihvatili, ali nije prošao predlog  Mladog borca iz Velikog Orašja, da svi igraju u istom terminu, to jest nedeljom popodne. Iz tog okvira iskaču samo, Selevac i Glavaš koji su domaćini subotom. Na izvlačenju takmičarskih brojeva, nije bilo predstavnika iz Selevca, pa je za njih žrebao direktor lige Slobodan Ranković, koji je od 16 koverta izvukao onu sa brjem 1. Broj 2.Polet ( Trnovče ), 3. Mladi borac ( Veliko Orašje ), 4. Glavaš ( Glibovac ), 5.Budućnost ( Ratari ), 6. Sloboda ( Lipe ), 7. Udarnik ( Lozovik ), 8.Cerovac, 9. Lunjevac, 10. Napredak ( Markovac ), 11. Omladinac ( Rakinac ), 12. Drugovac, 13. Sloga ( Miloševac ), 14. Jedinstvo ( Krnjevo ), 15. Osiponica, 16. Mladi radnik ( Radinac ). U 1.kolu se sastaju, 14. avgusta: Selevac-Mladi radnik i  Glavas – Sloga, a dan kasnije: Polet-Osipaonica, Mladi borac-Jedinstvo, Budućnost-drugovac, Sloboda-Omladinac, Udarnik-Napredak i Cerovac-Lunjevac.
Omaldinska liga, grpa A, u 1.kolu 28/29. avgusta sastaju se: Drugovac- Sloga ( Lugavčina ), Seljak ( Mihajlovac ) – Crvena zvezda ( Suvodol ), Železničar ( Smederevo ) – Skobalj, Vrbovac – Sloboda ( Lipe ), Lunjevac – Borac ( Ralja ) i SASK ( Saraorci ) – Osipaonica. Istog datuma u gruši B igraju: Selevac – Udarnik ( Lozovik ), Sloga ( Miloševac ) – Glavaš ( Glibovac ), Polet ( Trnovče ) – Napredak ( Markovac ), Mladi borac ( Veliko Orašje )-Cerovac, Pobeda ( Golobok ) – Omladinac ( Rakinac ), Jedinstvo ( Krnjevo ) – Budućnost ( Ratari ).
                        
                                  DODELA PRIZNANJA I NAGRADA
Ove godine prvi put, dodeljena su priznanja i nagrade za najbolje ekipe i pojedince u protekloj sezoni Podunavske okružne lige. Pehar za fer- plej pripao je Mladom radniku iz Radinca, najbolji trener je bio Željko Maksimović iz Cerovca, kao i najbolji igrač sa 22. gola Dejan Blažić. Za najboljeg igrača proglašen je Marko Ivković iz Železničara iz Smedereva, a za golmana Vladimir Milenović iz Napredka iz Markovca koji je 27 puta čuvao svoju mrežu i u procentima 0,6 puta bio savladan. Ova priznanja je uručio predsednik Slobodan Tošić, a sekretar Bojan Đulić, svakoj ekipi po jednu fudbalsku loptu.