XS
SM
MD
LG

Radulović za mirnije snove Dervenćana

Pouzdani i provjereni fudbalski asovi lako se skrase, pronađu novu sredinu. Tako je i Ognjen Radulović od sada u Derventi. Da sa Tekstilcem Kort pokuša ostvariti što bolji rezultat u Prvoj ligi Republike Srpske.

Ognjen Radulović u dresu bijeljinskog Radnika / foto: Bojan Jakovljević

"Derventa je predivni grad i veliko gradilište. Tekstilac Kort ozbiljan klub u kome se radi punom parom. Svi su na nekakvom zadatku. Ovo mi liči na dobru priču. Odavde se daleko vidi, pravi fudbalski vizionari. Takav pristup, žar sa kojim se radi, volja koja se ispoljava moraju donijeti željene rezultate i velike domete", kaže Radulović.

Sa 25 godina, ovaj fudbaler sredine terena može mnogo. Mnogo je i do sada pružio.

"Uvijek sa ponosom ističem da sam karijeru započeo u Modriči. Igrao sam i u Omladincu iz Mionice, banjalučkom Borcu, Rudaru iz Prijedora, Radniku, šamačkom Borcu, zeničkom Čeliku, Leotaru i Metalegeu iz Jajca. Stekao sam dragocjeno iskustvo i sada idem da osvajam nove izazove u najpopularnijem sportu", nastavlja Radulović.

Igralo se i u državnim selekcijama...

"Jesam. Nastupao sam u kadetskoj, juniorskoj i olimpijskoj reprezentaciji. Onda je stigao poziv za mladu selekciju, a u isti dan stigla je i povreda i sve pokvarila. Ko zna, možda jednog dana zaigram i za reprezentaciju. Mogu se pohvaliti da sam igrao u velikim klubovima, kolektivima svijetle tradicije. Ako me posluži zdravlje, još desetak godina ću da drugujem sa loptom", nada se on.

Prva liga Republike Srpske odavno nije bila jača?!

"Borac iz Banjaluke, Rudar Prijedor, Slavija, zvornička Drina, Kozara i mi smo klubovi od kojih treba tražiti šampiona u narednoj sezoni. Mislim da i dobojska Sloga ima kvalitet, ali ne za najveće domaće domete. Mlad tim koji pravi rezultat treba da pruži, tek, u narednim godinama. Ono što mogu poručiti je da će Tekstilac Kort pomrsiti račune mnogim klubovima. Mjesto nam je među tri najbolja kolektiva u Srpskoj", rekao je Ognjen Radulović, napominjući da u Derventi uživaju svi u dobrim igrama.

I svi im se dive...

MILOŠ - NASLJEDNIK!

Očekivanja su bila da će Radulović otkriti najdraži trenutak u karijeri. Ipak...

"Najdraži trenutak u životu je rođenje sina Miloša prije dvije godine. On mi je sve u životu. Čini me posebnim moj nasljednik. Što se fudbala tiče, mislim da najradosniji trenutak tek treba da dođe", kaže on.

Ima i neispunjenih želja.

"Moja želja je bila da moj kum i nekada veliki talenat Dragan Đaković postane vedeta najpopularnijeg sporta. Međutim, više vremena provodi u društvu lijepih djevojaka nego na fudbalskom terenu i njegova karijera danas je u krizi. Igrao je za Modriču u Premijer ligi BiH, pa šamački Borac, te za juniorsku selekciju BiH i velika je šteta što nije uspio. Mislim da je sam sebi kriv, ljenost je presudila, ali to mi je najveći prijatelj koga izuzetno poštujem i cijenim", rekao je Radulović.

(Autor: Slađan Jeremić)


Vlasenica 0 : 6 Kozara
Sloboda (NG) 2 : 0 Sutjeska
Borac 3 : 0 Drina HE
Mladost 5 : 0 Zvijezda 09
Krupa 3 : 0 Leotar
Tekstilac 2 : 2 Sloboda (MG)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 22 16 2 4 50
2 Mladost 22 14 7 1 49
3 Tekstilac 22 10 7 5 37
4 Zvijezda 09 22 9 7 6 34
5 Kozara 22 9 6 7 33
6 Borac 22 8 6 8 30
7 Sloboda (MG) 22 8 4 10 28
8 Sloboda (NG) 22 8 3 11 27
9 Leotar 22 7 5 10 26
10 Sutjeska 22 7 4 11 25
11 Drina HE 22 5 3 14 18
12 Vlasenica 22 3 2 17 11