XS
SM
MD
LG

Zemunke svežije i spremnije

Nakon šest dana rada na pripremama u Vrnjačkoj Banji, fudbalerke Vojvodine, odigrale su prvu kontrolnu utakmicu protiv ekipe Sloga Radnički iz Zemuna. Ekipa trenera, Dragana Rađena zašla je duboko u četvrtu nedelju priprema i tu prednost  iskoristila na najbolji mogući način, savladavši Novosađanke, potpuno zasluženo, rezultatom 3 : 1. Istini za volju, utakmica nije trajala predviđenih 90 minuta, zbog jakog pljuska koji se spustio na Vrnjačku banju i okolinu, pa je arbitar poslao igračice u svlačionice, negde oko 70. minuta.
Novosađanke su dobro počele susret, imale veći posed lopte i diktirale tempo prvih dvadesetak minuta. Prvu priliku za pogodak, propustila je Marija Kovačević, posle dobrog dubinskog pasa Ivane Malijar. Kovačevićeva je izašla sama pred Tešićevu, šutirala mlako, pa je čuvarka mreže Zemunki, lako odbranila taj udarac.
Na drugoj strani, uzvratile su igračice Sloge. Izveden je korner sa desne strane, iz gužve je šutirala jedna igračica u belom dresu, ali je, umesto mreže, pogodila prečku.
Novosađanke su došle do prednosti u 18. minutu. Sanda Malešević je faulirana na nekih 35 metara od gola Sloge. Slobodan udarac  izvela je Aleksandra Savanović, šutirala snažno i precizno, a lopta se nakon lelujave putanje, zarila u levi gornji ugao. Ubrzo nakon postignutog gola, Savanovićeva je morala van igre zbog povrede i to je u mnogome uticalo na pad u igri novosadskog sastava. Fudbalerke Sloge, polako su preuzimale kontrolu i sve opasnije atakovale ka golu Tanje Đapić. Na izjednačenje se nije dugo čekalo, Jelena Varda je iskoristila grešku srednjeg reda Vojvodine, oduzela loptu, napravila par koraka, šutirala izuzetno precizno sa dvadesetak metara i donela svom timu poravnanje rezultata. Vojvodina je uzvratila šansom Delićeve, koja se lepo oslobodila svojih čuvarki, šutirala iz, ne baš izgledne pozicije, ali je golmanka Sloge bila uspešnija.
Desetak minuta pre kraja prvog dela, Sloga je potpuno preokrenula rezultat, zahvaljujući spretnosti i individualnom kvalitetu, Jelene Čubrilo. Omaleni špic Zemunki je veštim driblinzima stvorila sebi prostor za šut i rutinski savladala Tanju Đapić.
Početkom drugog poluvremena je već bilo jasno da je pitanje pobednika rešeno, jer je visoka Marija Krunić postigla treći gol za svoju ekipu. Trener Vojvodine, Nemanja Savić, pružio je priliku nekolicini mlađih igračica, kao i pridošlici iz podgorice, Mariji Vešović. Iako još uvek fizički nespremna i daleko od prave forme, reprezentativka Crne Gore je pokazala da ima potencijala i da se, uz dobar i kvalitetan rad, od nje može očekivati da bude ozbiljno pojačanje.
Između 55. i 70. minuta, kada je utakmica prekinuta zbog provale oblaka, Vojvodina je imala lepu priliku da smanji prednost svojih rivalki. Sanda Malešević je u 63. minutu bila za malo neprecizna i umesto mreže, pogodila desnu stativu gola Sloge.

Utakmici Sloga Radnički-Vojvodina, prisustvovala je i selektorka U17 reprezentacije Srbije, Suzana Stanojević, koja je došla da proveri trenutnu formu kandidatkinja za dve prijateljske utakmice protiv odgovarajuće selekcije Slovačke, koje će se odigrati u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, 02. i 04. avgusta.

SLOGA RADNIČKI-VOJVODINA  3 : 1 (2 : 1)

Stadion u Vrnjcima

Gledalaca : 50

Strelci :      A. Savanović (18. min) za Vojvodinu, Varda (25. min), Čubrilo (34. min) i Krunić (55. min) za Slogu

Sloga Radnički : Tešić, Dabić, Šišković, Krunić, Janković, Erac, Veličković, Krstić, Varda, Đilas, Čubrilo

Igrale su još : Radojičić, Rosić, Jovanović, Čolić, Gojak i Bošnjak

Vojvodina : Đapić, Milanović, Vukčević, Nikolić, Stevanović, A. Savanović, Ilić, Malešević, Malijar, Kovačević, Delić

Igrale su još : S. Savanović, Šćepanović, Trbojević, Vešović, Mlinarević, Penić i Spasojević

 

IVANA TRBOJEVIĆ NAPUNILA 16

Jedna od najtalentovanijih, mladih igračica, poniklih u fudbalskoj školi ŽFK „Vojvodina“, Ivana Trbojević, danas puni 16 godina.
Popularna „Čarapica“ je standardna članica U17 reprezentacije Srbije i predstavlja veliku nadu i budućnost ŽFK „Vojvodina“ i srpskog ženskog fudbala.

Uprava, treneri i saigračice, ovim putem joj upućuju, najiskrenije čestitke za rođendan, uz želju da naredni, 17-ti, proslavi sa šampionskom titulom.


NEMANJA PETRIKA POJAČAO STRUČNI ŠTAB

Stručni štab ŽFK „Vojvodina“, bogatiji je za još jednog mladog i talentovanog stručnjaka. Ekipi novosadskog superligaša se u Vrnjačkoj Banji pridružio, Nemanja Petrika, ambiciozni trener,  koji već duži niz godina, sa uspehom, radi sa najmlađim kategorijama. Nemanja Petrika nije nepoznato ime za dobre poznavaoce fudbala u Novom Sadu. Igračku karijeru, gradio je u FK „Vojvodina“ u kojem je prošao sve uzrasne kategorije, od petlića pa do prvog tima, potom nastupao za Bežaniju, a deo karijere, proveo je i kao internacionalac u Švedskoj.
Komplikovana povreda sprečila ga je da, kao igrač, postigne ono što je po kvalitetu mogao i morao, a kao „zavisnik“ od fudbala, rešenje je pronašao u trenerskom poslu. Trenutno sa ocem Miodragom, vodi jednu od najpoznatijih i najtrofejnijih škola fudbala u Srbiji, FK „Petrika“.

-Vrlo rado i bez trunke razmišljanja, odazvao sam se pozivu mog velikog prijatelja, Nemanje Savića, da svojim iskustvom, pomognem u radu stručnom štabu Vojvodine. Dogovorili smo se da ću, koliko mi obaveze u mojoj školi fudbala budu dozvoljavale, raditi sa devojkama i pokušati da, zajedničkim naporima, podignemo kvalitet i formu igračica  na najviši mogući nivo.
Pošto sam kao igrač, po vokaciji bio napadač, logično je da ću najviše vremena posvetiti usavršavanju Vošinih špic igračica. Po onome što sam do sada video, potencijala ima, ali ako žele nešto više, predstoji im paklen rad.-poručio je Petrika.