XS
SM
MD
LG

Omladinska liga Srbije - FK "Mačva" savladala "Radnički" u Valjevu

Loš start Omladinske lige Srbije I poraz na svom terenu, Omladinska selekcija FK „Mačva“ brzo je zaboravila i već u 2. kolu zabeležila pobedu i znatno bolju igru. Na gostovanju u Valjevu, ekipu FK „Radnički“ savladala je rezultatom od 1:2 (0:1). Golove za Mačvu postigli su Branislav Marković i Vladimir Tomić.

“Rešili smo da popravimo igru i zalaganje na terenu što smo i uspeli već u drugom kolu. Protivnik željan prve pobede pred svojom publikom, nije uspeo da se suprostavi požrtvovanoj, borbenoj i boljoj ekipi Mačve. Mi smo poveli posle kornera Blagojevića i dobrog skoka Tomića koji je realizovao pogodak. Pre toga bila je odlična intervencija, golmana Lazara Šarenca, ali u prvom poluvremenu imali smo sve stative Bojića i Tomića. Poluvreme se završilo rezultatom 0:1 za Mačvu. U nastavku utakmice, posle jedne greške po desnoj strani, Valjevci su napravili polukontru, a na ivici 16 metara Jovanović je klizećim startom zaustavio protivničkog igrača. Sudija Jakovljević je okarakterisao to kao jedanaesterac. Šarenac je odbranio penal, ali posle te odbrane igrač Valjeva je natrčao na loptu i smestio je u mrežu. Posle tog penala nastavljali smo da pritiskamo protivnika i da igramo ofanzivno. Sa desne strane aut je izveo Milutinović, Bojić se odlično snašao u petercu i odigrao povratni pas Markoviću, kojem nije bilo teško da loptu ubaci u gol. Do kraja smo kontrolisali igru i bili bolji rival. Čestitam mojim momcima i okrećemo se sledećem protivniku”, ističe trener Omladinske selekcije FK “Mačva” Dejan Sarić.

Seniori i Omladinci sa navijačima na proslavi titule prvotimaca Mačve

U 3. kolu Omladinske lige Srbije, Mačva u nedelju, 21. avgusta dočekuje ekipu FK “Lokomotiva” iz Železnika. Utakmica počinje u 11 sati.