XS
SM
MD
LG

Bukvić testirao pred poslednju selekciju

Ragbi 13 reprezentacija Srbije proteklog vikenda imala je poslednju, internu proveru uoči starta kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine. Na stadionu SC Inge na Zvezdari odigrana je trening utakmica između A i B selekcije koja je poslužila kao poslednji filter stručnom štabu reprezentacije uoči izbora 22 igrača koji će konkurisati za mečeve u Grupi A kvalifikacija za SP.

 

 

Na raspolaganju selektoru Ljubomiru Bukviću, koga je savez i trajno imenovao na tu funkciju do kraja kvalifikacija, bilo je 27 igrača podeljenih u dva tima koji su u formatu 3 x 20 minuta pokušali da se još jednom nametnu. Rezultat je naravno bio u drugom planu, ali vredno pomena da je A selekcija ubedljivo slavila sa 52:12.

Sa izuzetkom internacionalaca čiji se dolazak u Srbiju tek očekuje, Bukvić na ovoj utakmici je mogao da računa na sve candidate, dok su poštedu nakon ubedljive pobede prošle nedelje protiv Španije dobila trojica sigurnih učesnika kvalifikacija, Stevan Stevanović, Stefan Nedeljković i Čed Grant.

 

 

Konačan spisak od 22 igrača koji će biti prijavljeni Evropskoj ragbi liga federaciji (RLEF) Bukvić će sa članovima stručnog štaba saopštiti u ponedeljak 3. oktobra. Završni deo priprema u trening kampu počeće u sredu 5. oktobra na terenima Nacionalnog centra Makiš na Adi Ciganliji. Ekspedicija Srbije za Vels kreće 12. oktobra, a prva utakmica kvalifikacione Grupe A protiv domaćina na program je u subotu 15. oktobra u Lajneliju.

SRBIJA A - SRBIJA B 52:12

Eseji: Ćalić (’16, ’29, ’40, ‘57), Vukanović (’22, ‘42), Zogović (’25), Vojislav Dedić (’30), Kovačević (’50) - Trifunović (‘7), Bajrami (’58).

Pretvaranja: Vukanović 8/9 – Jašari 1/1, Štrbac 1/1.

SRBIJA A: Zogović (Jašari), Petrović, Tomić, Ćalić, Samardžić, Vojislav Dedić, Vukanović, Anđelić, Vladislav Dedić, Radić, Madžarević, Kovačević, Kušić.

SRBIJA B: Trifunović, Vuk Štrbac, Milanović, Vasić, Vladan Milutinović, Nikolić, Jašari (Zogović), Dušan Milutinović, Bajrami, Abidinović, Ivanović, Ristić, Nikola Štrbac. Rezerva: Stošić.

Stadion: SC Inge na Zvezdari. Gledalaca: 50. Sudija: Radoslav Novaković (Beograd).