XS
SM
MD
LG

Bukvić kompletirao redove

Ragbi 13 reprezentacija Srbije kompletirala je svoje redove u beogradskom trening kampu za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2017. godine. Selektoru Ljubomiru Bukviću na raspolaganje stavili su se i šestorica internacionalaca iz Australije – Džošua Marjanović, Ris Grkinić, Danijel Burk, Džejms Mirčeski, Džordan Grent i Ilija Radan i zajedno sa ostalim reprezentativcima odradili su proteklih dana nekoliko treninga na terenu Nastavnog centra u Makišu.

Trenutno u Beogradu imamo 20 igrača koji vredno rade, fale nam još samo dvojica. Zbog obaveza prema klubu u Engleskoj, Džejson Muranka će nam se priključiti čim stignemo u Vels, dok zbog povrede Vladica Nikolić preskače to gostovanje u Lajneliju i na njega računamo za meč sa Italijom – raportira selektor Bukvić.

Najbolji srpski ragbisti će nastaviti sa treninzima u Beogradu sve do srede 12. oktobra za kada je predviđen put za Lajneli za meč s domaćim Velšanima koji ne programu u subotu 15. oktobra (16.00). Na Ostrvu, naša nacionalni tim će dobiti još jedno vredno pojačanje – legendarni Džon Rizman će ponovo, ovoga put u ulozi savetnika, pomoći reprezentaciji Srbije.

Džon Rizman je legenda svetskog ragbija, koja je nebrojano puta pokazala svoju ljubav prema Srbiji. Bio je tu od početka kada smo obnavljali ragbi 13 u Srbiji i logično je da bude tu uz nas sada kada smo blizu istorijskog rezultata. Ne sumnjamo da će nam njegova pomoć i iskustvo dobro doći – uveren je selektor Bukvić.

U međuvremenu i Velšani su objavili spisak od 22 igrača za Grupu A kvalifikacija za SP među kojima ima i sedmorica igrača iz najjačeg evropskog takmičenja, Super lige. Selektor Velsa može između ostalog da računa na zvezde svetskog ragbija poput Gila Dadsona i Lojda Vajta, a dodatno iskustvo donose i igrači koji brane boje klubova iz engleskog Čempionšipa.

Vels je favorit u našoj grupi i to je prilično jasno. Zato mi idemo tamo da odigramo jedan meč bez pritiska u kojem ćemo dati svoj maksimum. Pokušaćemo da iskoristimo tu utakmicu da uigramo linije tima sa internacionalnim pojačanjima i da potom u Beogradu protiv Italije jurimo tu pobedu koja bi nam donela plasman u baraž, što je objektivno naš cilj u ovom kvalfikacijama – iskren je selektor Bukvić.

Drugi meč u Grupi A Srbija igra 22. oktobra u Beogradu protiv Italije, dok će nedelju dana kasnije Velšani ugostiti „azure“. Samo pobednik grupe ide direktno na SP, dok će drugoplasirani tim igrati baraža u engleskom gradu Liju 4. novembra protiv drugoplasirane ekipe iz Grupe B u kojoj su Irska, Rusija i Španija.