XS
SM
MD
LG

OFL Smederevo: OFK Slavija - Budućnost 1:2

Odlična partija Smederevaca, verovatno prouzrokovana prošlonedeljnim debaklom u Ralji. Domaći opasniji, gosti konkretniji. Obzirom na stanje terena, kao i rang takmičenja, izuzetno zanimljiva fudbalska predstava, na kojoj nije bilo više golova, najvećom zaslugom veoma raspoloženih golmana na obe strane, koji su ujedno bili i najbolji akteri. Za malobrojne ljubitelje "bubamare" (mogli su se nabrojati na prstima obe šake) atrakcija je bila "sudinica", koja je sasvim korektno odradila posao.

Košmaran početak za domaće. Neugodan šut iz slobodnog udarca, kao i par centaršuteva, golman Slavije je uspešno neutralisao, međutim, vrlo brzo odbrana opet greši, neuspela ofsajd zamka, i rutinska egzekucija u situaciji 1-1, za 0:1, igrao se 10-i minut. Za mnoge je to bio uvod u još jednu blamažu Slavije. Ali, tek tada su domaći počeli da igraju najbolje što mogu, i za nekih 30-ak minuta stvorene su 3-4 vrlo izgledne (da ne kazem stopostotne) šanse, kada su se napadači pristojno obrukali, dok je vidno raspoloženi golman Budućnosti "sakupljao" odbrane. I, kako to obično biva, usledila je kazna. U šesnaestercu Slavije,u karambolu se najbolje snašao gostujući napadač, šut sa 12-13 metara u donji-desni ugao za 0:2, 40-i minut. Tim se rezultatom i otišlo na odmor, zahvaljujuci golmanu domaćih, koji je zaustavio šut iz neposredne blizine. Nastavak gotovo preslikan. Uvod pripada gostima, golman Slavije skida jos jedan zicer i održava svoj tim koliko-toliko u životu. Od 50-og minuta igra se na polovini gostiju, koji su se opredelili za kontre. Domaći pletu mrežu, ali nekoliko obećavajućih napada, kao i "slobodnjaka" nije iskorišceno, što zbog nonšalancije igrača, što zbog odličnog golmana Budućnosti. Medjutim, u 75-om minutu, pritisak domaćina se isplatio. Lep dupli pas, još bolje plasirana lopta u levi donji ugao, za 1:2. U 80-om minutu još jedna u nizu stopostotnih šansi za Slaviju, ali lopta jednostavno nije htela u gol. To je ujedno bio i poslednji trzaj domaćina, pa je Budućnost rutinski sačuvala prednost do kraja.

Da rezimiramo : Gosti su odneli bodove, ali, kako su obe ekipe većim delom igrale spuštenog garda, čini se da bi svaki rezultat bio realan. Budućnost se probila na sredinu tabele, dok je OFK Slavija i dalje na začelju, ali ako bude stalno igala ovako, nijedna ekipa protiv nje neće smeti da upiše bodove unapred.


Slavija 1 : 2 Budućnost
Skobalj 0 : 2 Borac (R)
Proleter 5 : 0 Kolarac
SASK 3 : 0 Jedinstvo (S)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac (R) 4 4 0 0 12
2 Proleter 3 3 0 0 9
3 Skobalj 4 2 1 1 7
4 Sloga (L) 3 1 1 1 4
5 SASK 3 1 1 1 4
6 Budućnost 3 1 1 1 4
7 Kolarac 4 1 0 3 3
8 Jedinstvo (S) 4 0 1 3 1
9 Slavija 4 0 1 3 1