XS
SM
MD
LG

Beograd ponovo domaćin Kongresa RLEF

Ragbi 13 federacija Srbije drugi put u svojoj istoriji biće u Beogradu domaćin najvišeg tela Evropske ragbi liga federacije – godišnjeg Kongresa RLEF. Nakon uspešno organizovane skupštine u julu 2015, prestonica Srbije ponovo će ugostiti čelnike evropskog ragbija 13.

Izuzetno smo srećni što ćemo po drugi put biti domaćin godišnjeg Kongresa RLEF. Beograd je idealno mesto za sastanke, razgovore i razmenu iskustva. Našom kandidaturom želeli smo da ohrabrimo sve članice RLEF, i da ih svojim primerom i podstaknemo, da budu proaktivniji. Organizacija Kongresa RLEF, i zvaničnih takmičenja RLEF je odlična prilika za našu federaciju. Posebno će nam biti drago da ugostimo neke nove zemlje koje su se tek pojavile u Evropskoj ragbi liga porodici – izjavio je generalni sekretar Ragbi 13 federacije Srbije Slobodan Manak.

Naknadno će biti određn tačan termin održavanja Kongresa, okvir je kraj juna ili početka jula. Kao i te 2015. godine, Beograd će istovremeno sa Kongresom biti domaćin i Evropskog šampionata u ragbiju 9. Tada reprezentacija Srbija je u finalu izgubila od Rusije, dok se ove godine očekuje znatno veći broj učesnika ovog prestižnog turnira.

Oduševljen sam što mogu da potvrdim da će 2017. RLEF Kongres biti održan u Beogradu. Čestitam Ragbi 13 federaciji Srbije na podnošenju najbolje ponude. Srbija je uvek bila jedan od najplodnijih i najaktivnijih članova RLEF. Ovogodišnja manifestacija će biti samo četiri meseca pre Svetskog prvenstva 2017. tako da ćemo imati dodatni element uzbuđenja.

Oduševljen sam što mogu da potvrdim da će 2017. godine Kongres RLEF biti održan u Beogradu. Čestitam Ragbi 13 federaciji Srbije na podnošenju najbolje ponude. Srbija je uvek bila jedan od najaktivnijih članova RLEF. Ovogodišnji Kongres održaće se samo četiri meseca pre Svetskog prvenstva u Australiji, Novom Zelandu i Papua Novoj Gvineji što daje dodatnu težinu čitavom događaju – prokomentarisao je predsednik RLEF Moris Votkins.

Evropska ragbi liga federacija trenutno broji 32 člana. Od toga deset punopravnih, osam zemalja je u procesu ispunjavanja uslova za sticanje punopravnog članstva, dok 14 zemalja ima statust posmatrača. Inače, prva godišnja skupština RLEF održana je u Parizu 10. juna 2003. godine i ove godine biće održan XV Kongres.