XS
SM
MD
LG

Eurosport dogovorom oko modernog petoboja osnažuje Olimpijski portfolio

Eurosport dogovorom oko modernog petoboja osnažuje Olimpijski portfolio
Novo partnerstvo obezbeđuje sveobuhvatnu pokrivenost glavnih međunarodnih takmičenja u 2017.godini

Moderni petoboj na Eurosportu

Novi dom Olimpijskih igara u Evropi će prenositi najvažnije priče o modernom petoboju tokom cele godineEurosport će biti partner Međunarodne unije za moderni petoboj (UIPM) u cilju promocije sporta i saradnje oko komercijalnih partnerstavaEurosport, novi dom Olimpijskih igara, postao je partner Međunarodne unije za moderni petoboj (Union Internationale de Pentathlon Moderne– UIPM) kako bi prenosio neke od najprepoznatljivijih događaja ovog sporta preko svojih platformi tokom 2017. godine.

Jednogodišnji panevropski sporazum će uključivati prenose najznačajnijih događaje kao što su Finale svetskog kupa u Litvaniji (u junu) i Svetsko prvenstvo u Egiptu (u avgustu). Ovaj dogovor daje gledaocima Eurosport kanala priliku da redovno prate zvezde modernog petoboja, među kojima su Aleksandar Lesun (Alexander Lesun) iz Rusije i Kloi Espozito (Chloe Esposito) iz Australije, sadašnji olimpijski šampioni.

Ovaj sporazum omogućiće da se više od polovine sportova, zastupljenih na Olimpijskim igrama 2020. godine, emituje na kanalu Eurosport tokom narednih 12 meseci. Ljubitelji sporta će tako dobiti priliku da prate svoje junake tokom cele godine, kao uvod u Olimpijske igre u Tokiju.

Pored prava za emitovanje, Eurosport kanal će blisko sarađivati sa UIPM-om kako bi promovisao sportove koji čine petoboj, i pomogao aktiviranje komercijalnih partnerstava preko namenske promotivne platforme, koja sadrži i TV i digitalne aktivacije.

Piter Huton (Peter Hutton), izvršni direktor Eurosport kanala je izjavio: "Moderni petoboj se smatra jedim od najizazovnijih i najtradicionalnijih sportova programa Letnjih olimpijskih igara. Oduševljeni smo što smo u mogućnosti da najveće ovogodišnje događaje prikažemo našim gledaocima. Eurosport kanal olimpijskim sportovima već posvećuje više od polovine svog programa, a ovaj sporazum naš portfolio čini još snažnijim, s obzirom da smo otpočeli put ka Tokiju. "

"Prošlog leta u Riju, moderni petoboj je obezbedio neke od najzapaženijih momenata Olimpijskih igara, kada su i pomerani rekordi u kategorijama za muškarce i žene. Ovaj sport ima bogatu olimpijsku istoriju i radujem se što će Eurosport, kao novi dom Olimpijskih igara u Evropi, pratiti ove izuzetne sportiste i prikazivati njihove priče na tokom 2017.godine "

Dr Klaus Šorman (Dr Klaus Schormann), predsednik Međunarodne unije za moderni petoboj (UIPM) je rekao: ,,Razvojni programi Međunarodne unije za moderni petoboj omogućili su da naš sportski pokret raste širom sveta. Rezultat toga je i što su osvajači olimpijskih medalja u Rio de Žaneiru 2016. godine dolazili sa tri različita kontinenta.

,,Međutim, tradicionalno podneblje modernog petoboja je evropski kontinent. Verujemo da će danas slaviti mnogi ljubitelji našeg sporta, koji će moći da gledaju najvažnija takmičenja na Eurosport kanalima. Ovo je još jedan veliki iskorak za ovaj olimpijski sport, koji je iskoristio prednosti od velikog napretka u medijskoj pokrivenosti i marketingu tokom poslednjih nekoliko godina. "

Šajni Feng (Shiny Fang), generalni sekretar Međunarodne unije za moderni petoboj je rekao: "Eurosport kanal je upravo ono šta smo tražili i veoma smo uzbuđeni što ćemo biti deo njihovog portfolija. Nadamo se da ćemo podići svest o Međunarodnoj uniji za moderni petoboj i o šest naših višedisciplinarnih sportova, posebno modernom petoboju koji je kamen temeljac olimpijskog pokreta."

Moderni petoboj je ukljucen u program Letnjih olimpijskih igara u Stokholmu 1912. godine, i sastoji se od pet disciplina - mačevanje, plivanje, jahanje, trčanje i streljaštvo, koji se svi odvijaju u jednom danu.

UIPM Svetski kup 2017. počeće 24. do 26. februara u Los Anđelesu i kulminiraće sa Finalom svetskog kupa u Viljnusu od 23. do 26 juna, koji će ujedno biti i prvi događaj koji će se, po novom sporazumu, emitovati na Eurosport kanalu.

- Kraj -

O kanalu Eurosport
Eurosport je kanal u vlasništvu kompanije Discovery koji povezuje fanove i sportiste na najvećim sportskim događajima. Kao novi dom Olimpijskih igara u Evropi, Eurosport će omogućiti vrhunsko iskustvo Igara velikom broju ljudi – povezujući fanove sa njihovim lokalnim herojima. Učvršćujući se kao dom biciklizma, grend slem tenisa i zimskih sportova, kanali Eurosport 1 i Eurosport 2, kao i Eurosportnews dosežu do 236 miliona kumulativnih pretplatnika širom 93 zemlje u Evropi, pacifičkoj Aziji, Africi i bliskom Istoku. Eurosport.com je najposećenija internet stranica koja se bavi sportskim vestima, sa 14 miliona posetilaca mesečno. Eurosport Player je sveobuhvatna propusnica za najveće događaje, dostupna uvek i svuda u 52 zemlje.

Eurosport Events je specijalizovan za organizaciju i promociju međunarodnih sportskih događaja. Više informacija je dostupno na corporate.eurosport.com

O Međunarodnoj uniji za moderni petoboj
Međunarodna unija za moderni petoboj (UIPM) je osnovana 1948. godine i predstavlja svetsko upravljačko telo i međunarodnu sportsku federaciju za Olimpijske igre za osnovni sport moderni petoboj i druge višedisciplinarne kombinacije, uključujući i sportove Tetrathlon, Triathle, Biathle, svetski Biathlon i laser-Run. Dinamičan i inovativan, UIPM sportovi su dizajnirani za 21. vek i nude sportistima svih uzrasta i nacionalnosti ulaznu tačku ka sportu i putuanju do Olimpijskih igara. UIPM je priznat od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta (IOC), Međunarodnog paraolimpijskog komiteta (IPC), Saveza nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOC), Međunarodne univerzitetske sportske federacije (FISU), I Asocijacije olimpijskih međunarodnih federacija (ASOIF). Za više informacija posetite sajt UIPM-a, UIPMTV ili pogledajte nas na Facebook-u i Twitter-u.