XS
SM
MD
LG
23.10.2010 Ž. Radivojević

Razgovor sa povodom - najbolji srpski boćar Miloš Milaković

Za Miloša Milakovića 2010. godina je izuzetno uspešna. Na nedavno završenom prvenstvu crnogorske prve lige, sa ekipom Maini iz Budve osvojio sam prvo mesto – svodi utiske najbolji srpski boćar, koji  trenutno nastupa u Prvoj crnogorskoj ligi – U ligaškom delu, u konkurenciji osam ekipa, bili smo najbolju, da bi  u plej-ofu pobedili BK Brdjani iz Tivta: 11:9 i 14:6.

Nedavno završeno Prvenstvo Evrope u Tivtu Milaković će posebno pamtiti: kao reprezentativac Srbije, u disciplini krugovi, osvaja srebrnu medalju.
- Postigao sam najbolji rezultat u karijeri. U takmičenju po grupama pobedio sam Kolobarića (Hrvatska) 28:26, iako sam u jednom trenutku gubio sedam poena razlike. U drugom meču savladao sam Barana iz Turske 18:15. U četvrtini finala bio sam bolji od Lindvesta (Estonija) 22:16, a u polufinalu od Žileta (Luksemburg) 18:16. Konačno, u finalu sam poražen od  Fabricija Laposte (Francuska) 21:22. Na žalost, nisam iskoristio sve šanse u poslednjem meču. Ipak, prezadovoljan sam jer se konačno isplatio rad, ulaganja i brojna odricanja.

Posle višegodišnjeg igranja za beogradske klubove Kanarevo brdo i  Lastu, Milaković poslednje dve sezone dokazuje se u crnogorskoj ligi.
- U suštini, boćanje u Srbiji i Crnoj Gori su vrlo slični po kvalitetu. U srpskom boćanju ima više mladih igrača i bila bi šteta da se taj potencijal ne iskoristi.

Narednog proleća kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona Evrope, na kojem će razigravati prvaci Srbije (Novi Beograd) i Crne Gore (Maini), kao i vicešampion Bosne i Hercegovine.
- Verujem da Maini, ako ostanem u klubu,  ima šanse da se plasira u Ligu šampiona. Objektivno, jači smo od konkurenata, posebno od Novog Beograda, koji je relativno slabiji u tehničkim disciplinama.