XS
SM
MD
LG
26.12.2010 Ž. Radivojević

Karate klub UNSU Batajnica - sjajna 2010. godina

Preko tri decenije Karate klub Unsu iz Batajnice rezultatima i organizacijom pobudjuje pažnju javnosti i  jedan je od najboljih klubova u Srbiji. - Trenutno imamo oko 130 članova - kaže predsednik kluba i trener Dragan Vesković - Možemo se pohvaliti vrlo aktivnom sekcijom u Novim Banovcima, čiji takmičari borci postižu odlične rezultate i na državnom nivou. Ubedjeni smo da će najbolji članovi te sekcije postati i reprezentativci. Ono čime se najviše ponosimo su izvanredni rezultati naših takmičara u svim kategorijama na najvišem nivou, od poletaraca do seniora.

Stručni rad u klubu je na zavidnom nivou.
- Sa najstarijim takmičarima radi Dimitrije Vesković, koji je ujedno šef stručnog štaba - nastavlja Dragan Vesković - Mnogo radimo i na podmladjivanju stručnog kadra. Treneri i još uvek i takmičari su Bojana Stanković, Sanja Selaković. Sa mladima radi i Marija Stakić, trenutno članica Soko Štarka. U Novim Banovcima rade Sanja i Saša Vesković. Kao trenera-stručnog konsultanta angažovali smo Dejana Pajkića, reprezentativca u katama, koji je s nama išao i na pripreme. Gostovao je i Kunevski, jedan od najboljih takmičara u katama. U borbama je treninge jedno vreme vodio i Rade Ćalić, s kojim imamo dugu saradnju, kao i s njegovim klubom iz Australije (Pert). Zanimljivo je da su s borcima radili i stručnjaci iz Holandije i Nemačke.

Mnogo je medalja osvojeno ove godine. „Perjanica“ u kluba je, svakako, Katarina Piperin, juniorski prvak Srbije u katama. Najbolja je bila i na Kupu Srbije, a na Prvenstvu Evrope osvojila je bronzanu medalju. Brojne su njene medalje kao članice kata-tima.  Sjajnim rezultatima „u prvi plan“ je izbila i pionirka Nikolina Djurdjević.
Prostorije u kojima klub radi već pet godina „odišu porodičnom atmosferom“. Sve pod „nadzorom“ vrhunskih stručnjaka,  beskrajno strpljivih Dragana i Dimitrija Veskovića.