XS
SM
MD
LG

Novak Đoković sportista godine u izboru sportskog lista "Sport"

Teniser Novak Đoković, treći na ATP listi i član reprezentacije Srbije koja je pobedila u Devis kupu, osvojio je drugi put titulu sportiste godine u 54. izboru sportskog lista „Sport“. Njegov brat Đorđe Đoković primo je „Zlatnu značku Sporta“ od glavnog i odgovornog urednika najstarijeg dnevnog sportskog lista na Balkanu Zorana Milovića. Novak Đoković je na pripremama u Dubaiju.

Dejan Bodiroga, predsednik ovogodišnjeg žirija, u kome su bili nekadašnji dobitnici „Zlatne značke Sporta“, saopštio je da je Đoković u glasanju dobio 54 poena, odbojkaš Nikola Grbić 34, a strelac Zorana Arunović 31 poen.  Đoković je bio dobitnik ovog priznanja i 2007.

Na svečanosti u hotelu „Kontinental“, ministar omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić Marković uručila je i priznanje  za najbolje mlade sportiste Srbije sestrama Oliveri i Nikolini Moldovan, koje su ove godine u kajaku na mirnim vodama osvojile evropsko zlato i srebro. Izbor za mladog sportistu „Sport“ je uveo 1995.  i biraju ga novinari redakcije.

Ugledne zvanice, istaknute trenere i sportske radnike, nekadašnje i sadašnje asove, među kojima je bio i veliki broj dobitnika „Zlatne značke Sporta“ - Aleksandar Šoštar, Dejan Bodiroga, Dragan Džajić, Nenad Stekić, Franjo Mihalić, Dražen Dalipagić... pozdravio je generalni direktor komanije „Novosti“ u čijem sastavu je i „Sport“ Manojlo Vukotić i poželeo da i u predolimpijskoj 2011. srpski sportisti postižu vrhunske rezultata na radost svih ljubitelja sporta. U prvoj anketi 1957. dobitnik „Zlatne značke“ bio je legendarni atletičar Franjo Mihalić. Najviše dobitnika ovog priznanja je iz košarke, čak osmorica.