XS
SM
MD
LG
01.03.2011 Slobodan Andjelović

Održan tradicionalni 9. medjunarodnom turniru "AS Kačarevo – 2011"

U subotu u kačarevačkoj hali sportova u organizaciji FK “AS Kačarevo” održan je deveti međunarodni turnir u malom fudbalu “AS Kačarevo - 2011”. Turnir je okupio više od 150 dečaka iz  8 srpskih klubova kao i dečake iz Republike Srpske,  iz FK “Borac” iz Banja Luke. Procenjuje se da je ovu  jedinstvenu sportsku manifestaciju u Banatu u organizaciji FK “AS Kačarevo” tokom celodnevnog trajanja turnira videlo između 500-600 ljubitelja najlepše sporedne stvari na svetu.
Turnir je kao i prethodnih godina bio podeljen na revijalni i takmičarski deo .
Dečaci rođeni 1998 godine FK Partizan , FK Borac , FK Smederevo i  domaćina turnira FK AS-a su igrali u takmičarskom delu turnira za nagrade u vidu priznanja, diploma i pehara devetog turnira “AS Kačarevo-2011”.
U revijalnom delu turnira su se predstavila sva godišta kluba “AS Kačarevo” u utakmicama protiv svojih generacijskih vršnjaka iz klubova sa prostora Opštine Pančevo. Da pančevački Dinamo ne treba da brine za svoju budućnost pokazala je dobro selektirana generacija 1996 godišta koju izuzetno uspešno vodi mladi trener Zvonko Lazarov. Među kvalitetnijima u toj generaciji su i dva dečaka poniklih u AS-u u kome su proveli po 5-6 godina Dejan Jaćimovski i Stefan Boškov.

Rezultati utakmica revijalnog dela turnira:

2002 godište : FK “AS” Kačarevo – FK “Borac (Starčevo) 0:2
2001 godište : FK “AS” Kačarevo – FK “Mondial”(Pančevo)  2:8
2000 godište: FK “AS” Kačarevo – FK “Mladost” (Vojlovica)  3:3
1997 godište: FK “AS” Kačarevo – OFK “Stenli” (Glogonj) 10:1
1996 godište: FK “AS Kačarevo” – FK “Dinamo” (Pančevo)  0:10

Rezultati takmičarskog dela turnira za 1998 godište:
FK “Smederevo” – FK “Partizan”-Beograd 0:7
FK “AS Kačarevo” – FK “Borac”- Banja Luka 0:4

U susretu za III mesto :
 FK “AS Kačarevo”- FK “Smederevo”  1:1 (penalima 2:3)
Finalna utakmica:
FK “Partizan”-Beograd – FK”Borac” Banja Luka 5:1
U prvoj polufinalnoj utakmici sastali su se dečaci dva srpska superligaša iz Beograda i Smedereva.Učenici proslavljenog internacionalca Darka Tešovića u crno-belim dresovima sigurnom i efikasnom igrom su nadigrali svoje vršnjake iz Smedereva i plasirali se u finale.
U drugoj utakmici dečaci banjalučkog Borca savladali su su dečake AS-a  sa 4:0. Domaćini , dečaci u žuto-crnim dresovima dobro su se nosili sa fizički krupnijim i snažnijim protivnikom. Ali posle greške u odbrani i primljenog prvog gola postali su svesni da je finale za njih izgubljeno.

U susretu za III mesto protiv Smederevaca dečaci AS-a su pružili kvalitetniju igru, do zadnjeg minuta su vodili i imali rezultat koji im donosi III mesto, a onda šok- autogol ! Izjednačenje 1:1.Usledio je  penal rulet, a više sreće su imali mali oklopnici i slavili penalima sa 3:2.
Slavlje i erupcija oduševljenja dečaka u plavim dresovima koje sa klupe predvodi Dalibor Ćorluka  je bilo veliko.
Trenerima Slobodanu Anđeloviću i Nenadu Stojčiću bilo je potrebno mnogo vremena da povrate svoje učenike koji su suznih očiju otišli u svlačionicu.

U velikom finalu sastala su se dečaci dva vodeća kluba u svojim ligama na ovim prostorima.Vodeći tim Premijer lige BiH , FK “Borac” iz Banja Luke i beogradski Partizan koji drži čelnu poziciju srpske Superlige.
Naslednici najboljih klubova na ovim prostorima u Kačarevu su odlučivali ko će se radovati peharu i nagradama namenjenih pobedniku 9.medjunarodnog turnira “AS Kačarevo-2011”.
Puleni u crveno –plavoj opremi iskusnog trenera Gorana Radojkovića su dobro otvorili utamicu i poveli protiv crno-belih. Ali ispostavilo se da je to sve što su mogli da urade protiv dečaka Partizana koji su maštovitom, brzom i  preciznom pas igrom slomili protivnika i sasvim zasluženo pehar namenjen pobedniku turnira odlazi u Humsku.

Priznanja, diplome i pehare turnira timovima i najboljim pojedincima je uručio idejni tvorac kluba i turnira “AS Kačarevo”, dipl. viši fudbalski trener Slobodan Anđelović Spaske.

Po oceni stručnog žirija za najboljeg igrača turnira “AS Kačarevo – 2011” proglašen je Nemanja Stojić  iz FK Partizan.
Laskavu titulu naj-strelac turnira je poneo Luka Cucin  iz FK “Partizan” sa 5 postignutih golova.
Najuspešniji čuvar mreže bio je Saša Jerčić iz kačarevačkog AS-a.
Medalju i diplomu turnira “AS-2011” kao najmlađi učesnik dobio je Danilo Ampovski , član AS-a, rođen 2004 godine.

Na ovom turniru započeta je najavljivana stručno-tehnička saradnja klubova AS i Stenli a treneri ovih klubova Slobodan Anđelović Spaske i Nenad Stojčić –Žuća se nadaju da će se u budućim zajedničkim akcijama podići kvalitet rada u oba kluba.
   
Sve utakmice revijalnog i takmičarskog dela turnira su u dobro vodile  sudije PFSO Pančevo Aleksandar Aleksić i Saša Ilić.

Da sve protekne u najboljem redu su se pobrinuli i za zapisničkim stolom su se nalazili sekretar kluba Dušan Terzić, Nakovski Mite i Dragan Pivljanin ispred kompanije Đak koji je ujedno bio i konferansije turnira.
Prijatelji ovogodišnjeg tradicionalnog IX međunarodnog turnira “AS Kačarevo – 2011” su bili: Grad Pančevo, komisija za sport MZ Kačarevo, FSO Pančevo, pekara Sandra i kompanija Đak koje je sve dečake-učesnike turnira kao i najbolje pojedince darivala prigodnim poklonima.
Medijsku podršku turniru su pružili: TV Pančevo, Sportski Žurnal, Pančevac, kao    i sportski internet portali  www.poluvreme.rs , www.savremenisport.com  , www.srbijasport.net  , zvanični sajt MZ Kačarevo www.kacarevo.org.rs  i klubski sajt www.fc-as.org.rs  .
Da dečaci i rukovodstva klubova imaju gde da nastave svoje druženje, prostorije su za ovu svečanu priliku ustupili: udruženje golubara, udruženje pecaroša “Klen” i šahovski klub “Jedinstvo”.  Usledilo je okrepljenje i osveženje za sve učesnike turnira, sumirali su se utisci , sticala nova poznanstva i dogovarali budući sportski susreti.
“Zahvalio bih se svim klubovima koji su učestvovali u revijalnom i takmičarskom delu našeg osmog turnira. Zadovoljstvo je imati ovakve ljude i klubove za sportske prijatelje.Posebno bi se zahvalio ljudima koji su prepoznali kvalitetan projekat i godinama učestvuju u realizaciji istog: predsedniku FSO Pančevo Predragu Ratkoviću, predsedniku saveta MZ Kačarevo Branku Romiću, kao i Branku Jerotijeviću vlasniku pekare Sandra koji je od prvog turnira uz decu i ovaj sportski događaj koji promoviše sport kod najmlađih i samo mesto Kačarevo. 
Drago mi je da po devetii put sa osmesima svi odlaze iz Kačareva, zadovoljni organizacijom turnira i gostoprimljivošću kačarevaca, da su dečaci dožveli još jedno novo prijatno sportsko iskustvo, upoznali nove drugare i uživali igrajući utakmice turnira..”– rekao je Slobodan Anđelović Spaske poželevši uspešne sportske karijere svim učesnicima IX turnira “AS Kačarevo-2011”.