XS
SM
MD
LG

Prosinečki hoće svoj stručni štab

Robert Prosinečki je postavio jasan uslov čelnicima NFSBiH ukoliko ga žele da trenera A reprezentacije BiH.

Hrvatski stručnjak je uz Amara Osima jedini preostali kandidat da naslijedi Mehmeda Baždarevića, a od “fudbalske vlade” je zatražio da on bira svoje pomoćnike što ranije nije bio slučaj.

“Želim znati kako predstavnici FS BiH vide našu eventualnu buduću suradnju. Moj stav neće biti fokusiran na novac. Prije svega zanimaće me izbor saradnika u stručnom štabu. Ja već godinama gdje god sam radio imao sam svoje standardne pomoćnike. To su Gordan Ciprić i Dragan Spasić. Riječ je o ljudima koji su od početka sa mnom, gdje god sam radio i bez toga teško da možemo doći do dogovora, ali vidjećemo. Tre ba  vidjeti kakav će biti stav predstavnika NFS BiH po tom pitanju, pa ćemo razgovarati i o ostalim detaljima”, rekao je Prosinečki za Nezavisne novine.

U narednim danima Prosinečki će obaviti i posljednji razgovor sa predstavnicima krovne kuće bh. fudbala prije finalnog glasanja za izbor novog selektora BiH.

“Teško je reći u ovom trenutku hoću li biti novi selektor bh. tima. Lično bih volio prihvatiti taj izazov. Ljudi iz Fudbalskog saveza BiH su me kontaktirali nakon sjednice održane u petak. Informisan  sam da sam u užem izboru i načelno smo dogovorili novi sastanak u četvrtak. Još ne znam da li će to biti ovdje u Zagrebu ili negdje drugdje. Tek kada obavimo razgovore moći ću reći i nešto više vezano za moj eventualni anga žman na klupi BiH”, istakao je Prosinečki.

Robert Prosinečki